BIST 10.208
DOLAR 32,21
EURO 34,66
ALTIN 2.391,25
HABER /  DÜNYA

Savaştan kaçan Suriyeli ailenin dramı

İç çatışmalardan kaçarak Bursa’ya yerleşen Suriyeli bir aile, hayırseverler ve yetkililerden yardım bekliyor. <br/>Suriye’de yaşanan iç sava...

Abone ol

İç çatışmalardan kaçarak Bursa’ya yerleşen Suriyeli bir aile, hayırseverler ve yetkililerden yardım bekliyor.
Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Bursa’da ikamet eden 7 kişilik Suriyeli aile hayatta kalma savaşı veriyor. 5 aydır Musababa Mahallesin’deki iki odalı bir evde barınan ailenin 5 çocuğundan ikisinin özürlü olması sıkıntılarını bir kat daha artırıyor. Şimdiye kadar hiç yardım alamadıklarını söyleyen Suriyeli aile, hayırseverler ve yetkililerden yardım beklediklerini ifade ediyor.
Kemalettin (48) ve Fecir Naal (40) çifti, özürlü iki oğlu Mahmut Enes (24) ve Muhammed Talha (8)’nın ilaçlarını alamadıklarını, çocuklarının durumlarının gün geçtikçe kötüye gittiğini söyledi.

"EVİM BOMBALARLA YERLE BİR OLDU"
Çocuklarının bir an evvel tedavi görmesi gerektiğini belirten baba Naal, şöyle konuştu: "Suriye’de kendi lokantamı işletiyordum. 5 ay önce evim savaşta atılan bombalardan dolayı yerlebir oldu. Türkiye’ye sığınarak canımızı zor kurtardık. Şu an Bursa’da gündelik olarak lokantaların bulaşıkhanelerinde çalışıyorum. 400 liraya oturduğum iki gözlü evin kirasını zor öderken, hasta olan çocuklarımın ilaçlarını alamıyorum. Okumak isteyen oğlum Sadettin (6) ve kızım Ragad’ın (8) okuması için yetkililerden yardım bekliyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım."
(İHA)