BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Alman Başkanın Atatürk hayranlığı

Alman Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, Atatürk’e hayran olduğunu belirterek, 75. ölüm yıldönümü nedeniyle Onu saygıyla and...

Abone ol

Alman Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, Atatürk’e hayran olduğunu belirterek, 75. ölüm yıldönümü nedeniyle Onu saygıyla andığını belirtti. Rehberg, “Dünyanın en büyük liderlerinden birisi, Türk halkını birleştirdi” dedi.
Alman Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg,Gelsenkirchen kardeş şehri olan Büyükçekmece’yi ziyaret etti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte ilçede yapılan çalışmaları inceleyen Rehberg, ilçede faaliyet gösteren Büyükçekmece Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi. Almanca dersi eğitimi alan öğrencileri ziyaret eden Alman Başkan Rehberg, öğrencilerle Almanca pratik yaptı.
Büyükçekmece’yi çok sevdiğini ve Başkan Hasan Akgün ile uzun yıllar dost olduğunu belirten Gerhard Rehberg, “Büyükçekmece ve Gelsenkirchenkentinin kardeş şehir olmasını sağlayan ikimiziz. Bu atçıyı biz ikimiz birlikte kurduk” diye konuştu.
25 yıl belediye başkanlığı yaptığını ifade eden Rehberg, “İkisi birbiriyle karşılaştırılacak bir görev değil. Ancak futbol kulübü yönetmek de hiç kolay değil. Çünkü seyirciler futbol oyuncularından, antrenörlerinden oluşuyor. Alınacak her türlü karar onların onayından geçmesi gerekiyor. Politika da kolay değil. Her ikisi de zor” dedi.

“ATATÜRK, DÜNYANIN EN BÜYÜK LİDERLERİNDEN BİRİSİ”
10 Kasım dolayısıyla Atatürk’ü saygıyla andığını dile getiren Başkan Rehberg, Mustafa Kemal Atatürk’e hayran olduğunu söyledi.
Başkan Gerhard Rehberg, “Dünyanın en büyük liderlerinden birisi. Türk halkını birleştirdi, modern topluma doğru ilerlemesini sağladı. Bu onun en büyük başarısı. Yaptığı birçok yenilikle birçok sorunu çözdü. Başkanımız Hasan Akgün’ü de onun yolunda ilerlediği için takdir ediyorum” şeklinde konuştu.
Dostluklarının 20 yıla dayandığını belirten Başkan Hasan Akgün, Rehberg’in kendilerine her zaman destek olduklarını belirtti. Başkan Rehberg’e övgü dolu sözler söyleyen Başkan Hasan Akgün, “Müthiş bir dostluğumuz var. Kendisi bir Atatürk hayranı. Çok hümanist birisi, insanları inanılmaz seviyor” diye konuştu.
(İHA)