BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Otobüste Ata’ya saygı duruşu

Ölümünün 75. yıl dönümünde anılan Mustafa Kemal Atatürk için düzenlenen törende, saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte hayat durdu. K...

Abone ol

Ölümünün 75. yıl dönümünde anılan Mustafa Kemal Atatürk için düzenlenen törende, saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte hayat durdu. Kayseri’de, sirenlerin çalmasıyla birlikte halk otobüsünde bulunan vatandaşlar da Ata’ya saygı duruşunda bulundu.
Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. İlk olarak Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşlar da durarak saygı duruşunda bulundu. Araçta bulunan vatandaşlar ise, araçlarını durdurarak ve korna çalarak saygı duruşunda bulundu.
Cumhuriyet Meydanı’nda halk otobüsü içinde bulunan vatandaşlar da sirenlerin çalması ile birlikte ayağı kalktı ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak Ata’yı andı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören son buldu.
(İHA)