BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ata’ya saygı için 6.5 kilometrelik insan zinciri

Kadıköy’de Atatürk’ün ölümünün 75. yılı sebebiyle 6.5 kilometrelik insan zinciri oluşturuldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı etkinlik ren...

Abone ol

Kadıköy’de Atatürk’ün ölümünün 75. yılı sebebiyle 6.5 kilometrelik insan zinciri oluşturuldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ’Ataya Saygı Zinciri’ için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Cadde Bostan Sahili’ne akın etti. Saatin 09.05’i göstermesiyle yaklaşık 10 bin kişi sahilde zincir oluşturdu. Saygı duruşunun ardından vatandaşlar İstiklal Marşı ve 10’uncu Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan okudu. Kürekçiler ise denizden zincire destek verdi. Saygı zinciri Kartal’a kadar ulaştı. Etkinliğe CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi ve Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk de katıldı.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andıklarını ifade eden Selami Öztürk, "Geçen yıldan beri atayı anma zincirini Kadıköy Belediyesi gönülleri düzenliyor. Bu yıl da uzun bir zincir oldu. Biz hep tek sıra zincire alışmıştık ama bazı yerde 2, bazı yerde 3 oldu. Yaklaşık 7 kilometrelik zincire 10 bin Kadıköylü katıldı. Buda Kadıköy’ün Atatürk’ün ilke ve hedeflerine ne kadar bağlı olduğu gösteriyor" dedi.
Akif Hamza Çebi ise, "Atatürk sadece 20’inci yüzyılın değil, öyle görünüyor ki 21’inci yüzyılın da büyük bir lideri olacak. Bu yıl Cumhuriyetin 90’in yılını kutladık. 90’ıncı yıla giden yolda, diğer kilometre taşları olan 19 Mayıs’ı, 30 Ağustos’u kutladık. Bütün bunlarla Atatürk’ün ne kadar büyük bir eser kurduğunu anımsadık" diye konuştu.
Bazı vatandaşlar da denize girdi. Denizde Atatürk posteri açan bir vatandaş büyük alkış topladı.
(İHA)