BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hayat kurtaran tesadüf

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde önceki gece meydana gelen sel felaketi esnasında, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin tatbikat için adada old...

Abone ol

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde önceki gece meydana gelen sel felaketi esnasında, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin tatbikat için adada olduğu, sel saatinde de tatbikat gereği bölgede konuşlu olduğu için kısa sürede müdahale gerçekleştirdiği belirtildi.
Çanakkale Valiliği, Gökçeada’da önceki gece meydana gelen sel felaketinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Gökçeada ilçesine, 5 saatte son 20 yılın maksimum seviyesinden daha fazla yağış düştüğü açıklandı. Sel felaketine, ilçe merkezindeki Çınarlıdere’nin menfezlerinin tıkanmasının neden olduğu belirtilen açıklamada, “Metrekareye düşen 144 kilogram yağışın oluşturduğu sel, cadde üzerinde park halindeki araçları sürüklemiş, iş yeri ve konutların zemin ile bodrum katlarında maddi hasar oluşmuştur. Sel felaketinde 2 büyükbaş, 60 küçükbaş hayvan telef olmuş, 18 adeti yabancı plakalı 52 araç hasar görmüş, 115 iş yeri ve konutta maddi zarar meydana gelmiştir. Bildirilen saatlerde, ilçede UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) tatbikatı için görevli bulunan 30 personel Dereköy civarında araç ve lojistikleriyle konuşlu durumdaydı. Selde mahsur kalan 5 vatandaş, arama kurtarma ekipleri, silahlı kuvvetler ve belediye ekiplerince kurtarılmış, hafif yaralı olan 4 kişi ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Kızılay tarafından da çay ve içme suyu dağıtımı için bir TIR gönderilmiştir” denildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2’nci Bölge Müdürlüğünce, Gökçeada’da gece saat 00.10’da başlayan yağışın 04.00’e kadar sürdüğü, 3 saat 50 dakikalık süre içerisinde metrekareye 144,4 kilogram yağış düştüğü açıklandı. Açıklamada, Gökçeada ilçesinde, bugüne kadar kaydedilen en yüksek yağış miktarının 1994 yılında metrekareye 140 kilogram olduğu, önceki gece yaşanan felaketin son 20 yılın kaydedilen maksimum değerinden daha fazla olduğu da belirtildi.
(İHA)