BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.431,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Efkan Ala'dan polise 1 Mayıs teşekkürü

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs'ta polisin verilen talimatları yerine getirdiğini söyledi.

Abone ol
İçişleri Bakanı Efkan Ala, çocuk ölümleriyle ilgili olarak cezaların artırılması gerektiğini söyledi. 1 Mayıs'ta polisin net bir duruş sergiledini söyleyen Ala, verilen talimatların tam anlamıyla uygulandığını ifade etti.

Efkan Ala , NTV’de gündeme ilişkin soruları cevapladı. Çocuk ölümleriyle ilgili olarak mevcut cezaların daha da ağırlaştırılması gerektiğini söyleyen Ala, 1 Mayıs'taki gösterilerle ilgili olarak polisin üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirdiğini anlattı. Ala şunları söyledi:
 
“Orantısız bir saldırı oldu polislere, onu da söyleyelim. Böyle molotoflarla, sapanlarla, hepsi fotoğraflanmış durumda, ele geçirildi bir kısmı. Ama polisin orantısız güç kullandığı olabilir mi? Sonuçta da beklenenin çok altında ama yine de insan yaralanması, işte böyle ciddi yaralanmalar yok Allah’a şükür. Olunca bir kişi bile sıkıntılı. Polis memurlarımızdan da yaralanan oldu hastanede olan İzmir’de tek bir kişi var. O’nun dışında ufak tefek yaralanmış polis memurlarımıza büyük geçmiş olsun diyorum buradan. Vatandaşlarımız da tedavilerini oldu çıktı, önemli bir kısmı ayakta. Orantısız güç kullanma iddiası ciddi bir bulguya dayanır, bize iletilirse veya valiliğe biz onu yine tabii ki ciddiyetle araştırır, değerlendiririz ve sonuçlandırırız. Benim genel olarak gördüğümü söylüyorum, elbette istisnalar olabilir.
 
MODA DEFİLESİ YAPMIYORUZ
 
(Çelik duvar) Maçlar için dizayn edilmiş bir önlem. Ama orada da gerektiğinde kullanıldı. Fonksiyonunu icra etti. Önemli olan en az zararla toplumsal olayı önlemektir, orada bir moda defilesi yapmıyoruz, önemli değil. Estetiği çok iyi olmamış olabilir, bizim için iyi olan vatandaşlarımız yaralanmadan, toplumsal hadiseyi önlemektir, amacına ulaşıldı.
 
ÇOCUK ÖLÜMLERİ
 
Medya devriminden sonra Türkiye’nin herhangi bir köşesinde bir olay olsa duyulabiliyor. Bu, o alandaki istatistiklerin, olayların arttığı anlamına gelmez bazen. Ama bizim daha çok duyduğumuz anlamına gelir. Böyle bir sorunla da karşı karşıyayız. Bu konuda çalışmaları daha da ciddi bir biçimde yürütmek durumundayız. Gerçekten de ağır cezaların getirilmesi lazım. Onunla ilgili de Adalet Bakanlığımız çalışıyor.”