BIST 9.773
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.456,43
HABER /  GÜNCEL

Kandıra Cezaevi'nde isyan

Kocaeli'ndeki Kandıra T Tipi Cezaevi'nde bulunan adli mahkumlar, şartların kötü olduğunu iddiasıyla yatak ve yorganları ateşe verip isyan çıkardı.

Abone ol

Cezaevinin çatısına çıkarak slogan atan 15 mahkum, Kocaeli Valisi Ercan Topaca tarafından ikna edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

İzmit-Kandıra Yolu'nun 20. kilometresinde bulunan, adli mahkumların kaldığı Kandıra T Tipi Cezaevi'nden saat 00.00 sıralarında bağırış sesleri ve dumanlar yükselmeye başladı. Dumanlar nedeniyle cezaevine Kandıra ve İzmit'ten itfaiye ekipleri ile sağlık görevlileri gönderildi.  Merdivenli itfaiye araçlarıyla cezaevindeki yangına dışarıdan müdahale edildi. Cezaevindeki yangın itfaiyenin yaklaşık yarım saatlik müdahalesiyle söndürüldü. 


Bu arada yangın sırasında cezaevinin çatısına çıkarak Türk bayrağı açan 15 mahkum,  "Baskılar bizi yıldıramaz, 'İdare istifa' şeklinde slogan attı, tekbir getirdiler.  Görevlilerin çatıdaki mahkumları ikna çabaları başarılı olmayınca saat 02.00 sıralarında cezaevine Kocaeli Valisi Ercan Topaca geldi. Mahkumlar, Vali Topaca ile görüştükten sonra çatıdan inerken yangının, mahkumların cezaevindeki şartların kötü olduğu iddiasıyla yatakları ve yorganları ateşe vermesiyle başladığı öğrenildi.