BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,74
ALTIN 2.447,57
HABER /  GÜNCEL

Hayat kadınlarını öfkelendiren yıkım

'Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi' kapsamında genelevlere ait binaların yıkımına hayat kadınlarının tepkisi büyüyor

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesince ''Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi'' kapsamında kamulaştırılan geneleve ait binaların yıkımı sürüyor. Yıkıma hayat kadınlarını çalıştıranlar tepki gösterdi.

Sabah saatlerinden itibaren Bentderesi'ne gelen Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, işletmecilerle birlikte, hakkında yıkım kararı bulunan 7 evdeki eşyaları boşaltarak kamyonlara yükledi. Bu sırada çevik kuvvet polisi de çevrede güvenlik önlemi aldı. Ekipler ilk olarak girişteki polis noktasını yıktı. Daha sonra iş makineleri, geneleve ait 7 binayı yıkmaya başladı. Yıkım çalışmalarını çevredeki çok sayıda vatandaş da izledi. Bölgedeki diğer binaların da yıkılacağı, kısa süre sonra Bentderesi'nin tamamen boşaltılacağı bildirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ''Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi'' kapsamında kamulaştırılan geneleve ait bazı binaları daha önce yıkmıştı.

"FUHUŞ SOKAĞA TAŞINIR"

Evlerde 300 vesikalı hayat kadının çalıştığını kaydeden genelev sahipleri, kendilerine yer gösterilmemesi halinde fuhuşun sokağa taşınacağını ileri sürdü. Genelevde çalışan hayat kadınları da "Biz devletten vesika almış, devlet izniyle bu işi yapıyoruz. Şimdi ne yapacağız? Çoğumuzun çoluk çocuğu var, ev geçindiriyoruz. Biz de gidip sokak aralarında, sağlıksız koşularda mı bu işi yapalım?" diyerek tepki gösterdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise genelev için yer göstermenin kendi yetkilelirinde olmadığını, buna valiliğin karar vereceğini söyledi.