BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.456,15
HABER /  DÜNYA

Somali için iftar programları iptal edildi

Türkiye'deki kurum ve kuruluşların çoğu iftar programlarını iptal edip paralarını Somali'ye gönderdi

Abone ol

Türkiye, kuraklık ve açlık felaketinin yaşandığı Somali için seferber oldu. Birçok kurum ve kuruluş iftar programlarını iptal edip paralarını Somali'ye gönderiyor...

Sultanbeyli Belediyesi iftar davetlerini iptal etti. Paraları Somali'ye yolluyor! ... Yaşadığı kuraklık ve açlık felaketinin ardından Türkiye’nin el uzatmak için seferber olduğu Somali’ye bir elde Sultanbeyli Belediyesi’nden uzanıyor. Ramazan Ayı’nda Sultanbeyli Belediyesi’ne bağlı her mahallede iftar verme geleneğine sahip olan belediye bu Ramazan iftar sayısını üçe düşürdü. Böylelikle belediye diğer mahallelere ayırdığı iftar ödeneğini Somali’ye yollayacak.

200 BİN TL YARDIM

Sultanbeyli Belediyesi, Türk Kızılay’ı öncülüğünde düzenlenen uluslararası yardım organizasyonuna katılma kararı aldı ve belediye tarafından Kızılay aracılığı ile 200 bin lira nakdi yardım yapılmasını meclis gündemine aldı. Karar oybirliğiyle kabul edildi.

İFTAR SAYILARINI AZALTILDI

Sultanbeyli Belediyesi, Afrika’daki açlığa dikkat çekmek, insanların hassasiyetini artırmak ve iftar sofralarına harcanan paraları açlıktan ölmek üzere olan insanlara aktarmak için bu yıl iftar sofralarının sayısını azalttı. Geçtiğimiz yıl 15 olan sokak iftarı sayısı bu yıl 3’e indirildi.

SOMALİ’NİN YARDIMINA KOŞTULAR!

200 bin TL gibi yüksek bir yardım bağışında bulunan Sultanbeyli Belediyesi, bunun için geleneksel olarak yaptıkları ‘her mahallede iftar’ programlarının büyük bir çoğunluğundan vazgeçti. Geçtiğimiz sene 15 olan sokak iftarı sayısını bu yıl 3’e indiren Sultanbeyli Belediyesi, yardımlaşma kavramını sınırlar ötesine taşıdı. Sıcakgündemin haberine göre, Sultanbeyli Belediye Başkan Hüseyin Keskin konuyla ilgili olarak “Böyle bir dönemde insanların açlıktan ölmesi kanımıza dokunuyor. Bu yıl meclisten aldığımız kararla geçen yıl her mahallede uyguladığımız mahalle iftarlarını üçe indirdik ve onun yerine Somali’ye yardım gönderelim istedik. Sultanbeyli Halkı kendileri için vereceğimiz iftarların iptalini öğrenince aldığımız karardan dolayı bizleri tebrik etti ve kampanyaya destek olmak için seferber oldu. Her sene Sultanbeyli Halkı ile birlikte iftarlar yapıyorduk. Bu sene inşallah Somalili kardeşlerimizin ihtiyacını karşılaşmış olacağız.” dedi.