BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.424,09
HABER /  GÜNCEL

Hayalet apartmanların öğrencileri

Üniversite öğrencileri Adapazarı'nda adeta ölümle birlikte yaşıyor

Abone ol

1999 Marmara depreminin ardından Adapazarı’nda yıkılmayan 700 hasarlı bina üniversite öğrencilerinin korkulu rüyası... Bazı mal düşkünleri de hasarlı binalardaki çatlakları sıvayla örtüp kiralamaya ve satmaya çalışıyor. Vatandaşların ‘Hayalet Apartmanlar’ adını taktığı bu evlerde ucuz olduğu için genellikle üniversite öğrencilerine veriliyor.

Adapazarı’nda 1301 dairenin bulunduğu 700 bina hâlâ yıkılmayı bekliyor. Apartmanların alt katları, işyeri olarak kullanılıyor. Dolu olan dairelerin çoğunda ucuz olduğu için öğrenciler oturuyor. Binalarda 3 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Boş dairelerin pencerelerinde ‘Satılık’ ya da ‘Kiralık’ yazıyor.

3 AY SONRA YIKILACAK

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, 28 Ekim Cuma günü kentin yerel yöneticileriyle yaptığı toplantıda alınan kararları şöyle açıkladı: “Van’da yaşananlar ve Sayın Başbakan’ın açıklamaları toplumsal duyarlılığı artırdı. Adapazarı, artık ‘orta hasarlı binalar’ sorununu çözecek. En geç 2 yıl içinde bu apartmanların büyük bir kısmını yıkmış olacağız. 3 ay içinde yıkımlar başlar.”

"NİYET OLSAYDI 12 YILDA YIKARLARDI"


Hürriyet'in haberine göre, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise “İnsanlarımız öldüğü zaman Sayın Başbakan bu konularla ilgili açıklama yapıyor. Sonra da işlerin üstü örtülüyor. Orta hasarlı binaları yıkmaya niyetleri olsaydı 12 yılda yıkarlardı. 1994’ten beri bu kenti yönetiyorlar, bir deprem stratejileri bile yok” ifadelerini kullandı.