BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Havutçu hedefi futbolcularına anlattı

Schuster'in gidişinin ardından gözler yeni teknik adam Tayfur Havutçu'ya çevrildi. Havutçu takımın yeni yol haritasını çizdi.

Abone ol

Bernd Schuster'in istifasının ardından Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine getirilen Tayfur Havutçu, "Bu sene en önemli hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak" dedi.

Siyah-beyazlı takımın bugün yaptığı antrenmanda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Havutçu, takımda huzursuzluk olmadığını ifade ederek, "Futbol netice oyunu. Netice gelmediğinde bu tür haberler gündeme geliyor. Sezon başı burada her şey çok güzeldi. Bu sene en önemli nokta, Avrupa kupalarına katılmak. Bunun da futbolcular bilincinde. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bize bu önemli görevi layık gördüler. Başta sayın başkanımız Yıldırım Demirören olmak üzere yönetim kurulumuza teşekkür ediyoruz. 15 senedir bu kulübün içindeyim. İyi izler bırakmışız. İnşallah bizim için de hayırlı bir başlangıç olur. Varsayımlar üzerine konuşmak istemiyorum. Schuster'in arkasından konuşmak haksızlık olur. Onun da bize kattığı şeyler vardı" diye konuştu.

"Schuster'in gidişinin ardından yabancı oyuncuların tutumu ne olacak" şeklindeki bir soru üzerine Tayfur Havutçu, "Dün yaptığımız toplantıda ve bireysel görüşmelerde de belirttik. Bu tür gelişmeler futbolun doğasında olay şeyler. Teknik direktör değişimi olur. Başarısızlık varsa ilk fatura hocaya kesiliyor. Hocamız görevi kendi bıraktı. Arkadaşlarımız da bunun bilincinde. Oyuncular iki aylık sürede Beşiktaş'a faydalı olacaklarını belirtti" dedi.


Bu sene en önemli hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu vurgulayan Havutçu, "Teknik kadro, futbolcular ve taraftarın bütünleşmesiyle başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Şu an Kayseri maçı bizim için çok önemli. İyi bir başlangıç yapıp arkasını getireceğiz. Kazanmak için oynayan, mücadele eden, mağlubiyeti kabullenmeyen bir Beşiktaş izleyeceğiz. İbrahim Toraman'ın iki gün önce ameliyat yerine aldığı darbe var. Durumuna bakacağız. Futbol bir mücadele oyunu. Siz o mücadeleyi gösteremezseniz olmaz. Daha önceki konuşmalarda da bu olay dile getiriliyordu. Önce kora kor mücadele edeceksin ki kaliten ortaya çıksın. Bundan sonra mücadele edip kalitemizi yansıtacağız. Bu güveni boşa çıkarmak istemiyoruz" ifadesini kullandı.