BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.398,81
HABER /  GÜNCEL

Havaya aldanmayın kar geri geliyor

Meteoroloji yetkililerinin kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptığı İstanbul beyaz örtüyle kaplandı.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için özellikle Doğu illeri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. 

Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli, yaptığı açıklamada hafta sonu sıcaklıkların yükseleceğini, pazar günü ise sıcaklıkların 11 dereceye kadar çıkacağını açıkladı. Salı Günü ise yeniden kar geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyı kesimi ve Edirne çevreleri dışında ülke genelinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Kar yağışının Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Bitlis, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak, Muş, Bingöl) ile zamanla Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Siirt, Batman, Mardin) kuvvetli olması bekleniyor.

EKİPLER HAZIR BEKLETİLİYOR

Kar yağışı sebebiyle Afet Koordinasyon Merkezi, kırmızı alarma geçti. Gece boyunca tuzlama yapan ekipler, gün içinde de önemli kavşaklarda buzlanma ve don olaylarına karşı hazır bekletiliyor.

Kar yağışı tüm İstanbul genelinde etkisini gösterirken Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri Anadolu yakasından Avrupa yakalarına geçiş istikametlerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Hava muhalefeti sebebiyle İDO'nun çok sayıda seferi iptal edildi. Hafta sonuna kadar kar yağışının süreceğini belirten Meteoroloji yetkilileri, sıcaklığın en yüksek 2, en düşük -3 olacağını söyledi. Boğaz geçişleri ise düşük görüş mesafesi nedeniyle trafiğe kapatıldı.

İstanbul'da kar yağışı geçtiğimiz haftaki gibi etkili olmazken Meteoroloji yetkilileri de Çatalca ve Silivri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Çatalca ve Silivri'de tipi şeklinde kar yağışının görüleceğini aktaran yetkililer, kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

Şehir merkezinde kar kalınlığı 1-7 cm, Kınalı, Arnavutköy, Beykoz, Hadımköy, Aydos gibi yerlerde ise 10 ila 15 cm oldu. Öte yandan 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karla mücadele çalışmaları yapıldı. Önceki günden beri 3 bin 599 ton tuz ve 48 ton solüsyon kullanıldı. Metin Oktay Spor Salonu'nda ise 376 evsiz vatandaş misafir ediliyor.

Barajlarda doluluk oranı arttı

7 Şubat'tan itibaren yağan yağmur ve eriyen karlar sayesinde barajlardaki doluluk oranı yüzde 69,38'den yüzde 74,53'e çıktı. Şehirdeki 10 barajdan 7'si yüzde 70 bandının üstünde doluluk oranına sahipken, Istırancalar ve Elmalı Barajı yüzde 100 doldu. Öte yandan İstanbul Boğazı'nda dün sabah iki yolcu gemisi kaza yaptı. Hava muhalefeti nedeniyle meydana gelen sürtüşmede gemilerde can ve mal kaybı yaşanmadı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan İstanbul'un simge mekanları Sultanahmet, Çamlıca, Boğaz Köprüsü ve Taksim Meydanında kartpostallık görüntüler oluştu. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, kayganlaşan zeminde güçlükle hareket edebildi.

ARAÇLARIN ZOR ANLARI

Yağış dolayısıyla sürücüler yolda ilerlemekte zorluk çekerken, bazı sürücüler özellikle kaygan yollarda zor anlar yaşadı. Araçlar birçok noktada kaza tehlikesi atlatırken, Beyoğlu Prof. Dr Bedri Karafakioğlu caddesi'nde kaygan yolda duramayan bir taksi aynı yolda kayarak kaldıra çarptıktan sonra durabilen bir taksiye çarptı. Bir Özel Halk Otobüsü de kaygan yolda ilerleyemeyince, yolcular araçtan inerek yollarına yaya olarak devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tuzlama ekipleri gece boyu çalıştı. Taksim Meydanı'nda bazı vatandaşlar karın tadını çıkattı. Bazıları kartopu oynarken, kar yağışı altında hatıra fotoğrafı çektirenler de vardı.

İSTANBUL BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinden yapılan açıklamaya göre,düşük görüş mesafesi dolayısıyla İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği saat 00.15'ten itibaren durduruldu.

BOĞAZ TRAFİĞİ DURDU

KİMİSİ DE TADINI ÇIKARDI
Karın tadını çıkaranlar da vardı. Gecenin karanlığına aldırmayan İstanbullular kartopu oynadı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Buzlu zeminin keyfini çıkaran bazı sürücülerin bilerek otomobillerini kaydırdıkları görüldü.

PEKİ HAFTASONU HAVA NASIL OLACAK
HABERİN DETAYI BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]
HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?
Marmara Bölgesi'nde rüzgâr kuzey yönlerden kuvvetli esiyor. Bölgenin orta ve doğu kesimlerinde yer yer kar yağışları devam edecek. Cumartesi günü kesilen yağışlar, Pazar günü yağmur şeklinde Trakya'dan bölgeye girecek. Sıcaklıklar 1-2 derece artabilir.

Ege bölgesinde hava parçalı bulutlu. İç Ege'de gündüz sıcaklıklar sıfırın altına kadar inmesi bekleniyor. Gece hava sıcaklığı düşüyor, don ve buzlanmaya karşı dikkatli olunmalı! Cumartesi yağış kesiliyor, pazar günü ise kıyı Ege'den sağanak yağış gelecek.

Akdeniz'in doğusunda yağışlar var. Hafta sonunda yağış yok. Sıcaklık 12-13 derecelere kadar çıkıyor.

İç Anadolu'da kar yağışı sürüyor. Gündüz sıcaklıkları ise sıfırın altında ancak gece kuvvetli soğuklar olacak.

Karadeniz'in tamamı kar yağışının etkisi altında. Doğu kesimlerinde cumartesi günüde devam edecek; ancak orta ve batı kesimlerinde havanın açması sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis oluşturacak.

Doğu Anadolu'nun büyük kısmı kuvvetli kar yağışının etkisi altında.

Bitlis-Hakkâri-muş-Bingöl-Tunceli çevrelerinde ağır kar yağışı olduğu görülüyor. Hafta sonunda yağış hafif şekilde kesilmeye başlıyor.

Güneydoğu kar yağışlı. Hafta sonu sıcaklık 2-3 derece artacak.