BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.379,47
HABER /  GÜNCEL

Canavar'a karşı Erdoğan'a destek

Cengiz Çandar MİT'le ilgili mevcut tabloyu 'devletin çivisi çıkmış' diyerek yorumları, yargı-polis işbirliği için ise canavar dedi...

Abone ol

Cengiz Çandar da MİT depremini masaya yatırdı ve Başbakan Erdoğan'a destek verilmesini istedi. Yaşananları devlet krizi olarak niteleyen Cengiz Çandar, "Bu durum ya da ortaya çıkan 'ağır devlet krizi', bir bakıma siyasi otoriteye Türkiye'nin 'hukuk devleti'ne yönünü çevirmesi için mükemmel bir fırsat sunuyor" yorumunda bulundu.

CANAVARA DÖNÜŞTÜ
 
Yargı ile polisin Ergenekon davasında önemli işler yaptığını vurgulayan Çandar, ama dedi ve şöyle devam etti:

"Ama bu ikili, giderek, seçilmiş siyasi iktidarı da yiyecek bir 'canavar'a dönüşmeye başladı. Siyasi iktidarın talimatı ve belirlenmiş 'ulusal güvenlik politikaları' doğrultusunda çalışan devletin gizli güvenlik kuruluşunu, 'şüpheli' sıfatıyla soruşturma konusu yapmaya kalkar, MİT müsteşarları ve yöneticilerini 'siyaset uygulayıcı' rollerinden ötürü 'sanık' ya da 'tutuklu' veya 'hükümlü' adayı haline getirmeye kalkarsanız, yaptığınız, aksini ne kadar iddia ederseniz edin, aslında 'polis-yargı operasyonu' yoluyla Başbakan Tayyip Erdoğan'ı karşısına alan bir 'siyasi hamle' olarak algılanır.

DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ DEMEKTİR

Zira Emre Taner de, Hakan Fidan da ne yaptılarsa bizzat Tayyip Erdoğan'ın direktifleri altında ve ona karşı sorumlu olarak yapmışlardır. 'Ulusal güvenlik politikası' belirleme yetkisine sahip hükümetin belirlediği politika dahilinde ve Başbakan'ın talimatları altında çalıştıkları için devletin gizli güvenlik örgütünün yetkililerinin yakalarına yargı aracılığıyla yapışılırsa devletin çivisi çıkmış demektir.

ERDOĞAN'A DESTEK OLALIM

Böyle bir şey olmaz. Olamaz. Tayyip Erdoğan'a hangi gerekçe ile karşı olursanız olun, böyle bir durum kabul edilemez. Tabii eğer Türkiye'nin 'normalleşmesi'nden, bir demokratik hukuk devleti olmasından yanaysanız. Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi bir 'kanun devleti' olmaktan çıkarıp 'hukuk devleti' olma yönünde atacağı her adamı desteklemeliyiz ve desteklenmesini de teşvik etmeliyiz.