BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.427,89
HABER /  GÜNCEL

Hava sporları Uşaka getirilecek

Sportif Havacılık Kulübü ile birlikte Uşak’ta Havacılık sporlarını geliştirilecek..

Abone ol

Türk Hava Kurumu Uşak Şube Başkanı Ömer Asım Gündüz, Uşak Üniversitesi bünyesinde kurulan Sportif Havacılık Kulübü ile birlikte Uşak’ta Havacılık sporlarını geliştireceklerini söyledi.

 

Uşak Olay Gazetesi'nin haberine göre, Üniversite’nin bahar şenlikleri kapsamında Ankara Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü’nde gelen Motorlu Yamaç Paraşütü gösterisi düzenlediklerini ifade eden THK Uşak Şube Başkanı Ömer Asım Gündüz, “Daha önce yamaç paraşütü gösterilerimiz olmuştu. Bugünde Üniversitemizin Bahar Şenlikleri kapsamında Üniversite bünyesinde kurulan Sportif Havacılık Kulübü’ne destek amaçlı Ankara Genel Müdürlükten gelen iki Yamaç. Paraşütü eğitmeni tarafından Motorlu Yamaç Paraşütü gösterisi yaptık.  Amacımız havacılık sporlarını Uşak’ımızda da olabileceğini gençlerimizi bu yönde özendirmektir” dedi.

 

Sivaslı ve Ulubey’de araştırma yapıyoruz

 

Ulubey Kanyonları ve Sivaslı Sıra Kayalar mevkiinde yamaç paraşütü sporunun yapılıp yapılamayacağı konusunda fizibilite çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan THK Uşak Şube Başkanı Gündüz, “Bu konuda proje hazırlamak istiyoruz. Özellikle Ulubey ilçemizde bulunan kanyonlar ve Sivaslı ilçemizde bulunan Sıra Kayalar mevkiinde yamaç paraşütü yapmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu mevkilerde yapacağımız çalışmalar sonrasında ve uzman ekiplerin vereceği rapor doğrultusunda orada sportif havacılığa hizmet edebilecek bir okul kurmayı hedefliyoruz. Bu okulda eğitmenlerimiz havacılık konularında eğitimler verecek. Ancak tabiî ki şu anda bunlar düşünce aşamasında umarız gerekli destek alırsak Uşak’a havacılık sporlarını geliştireceğiz” dedi.