BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.394,71
HABER /  GÜNCEL

Hava sıcaklığı artıyor

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artarcak ve yurt genelinde sis etkili olacak

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Karabük çevrelerinde aralıklarla görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde ülke genelinde yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

DON VE BUZLAMA UYARISI

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERİN HAVA DURUMU ŞU ŞEKİLDE;

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri...

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (13)

ANKARA: Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (14)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (19)

ADANA: Parçalı az bulutlu (19)

ANTALYA: Parçalı az bulutlu (21)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (14)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (1)

DİYARBAKIR: Parçalı az bulutlu (13)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller yöresi ile Hatay çevrelerinde yer yer sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevrelerinin sabah ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, zamanla yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Karabük çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Erzurum, Ardahan ve Kars ile Iğdır, Van ve Hakkari'nin doğu çevrelerinin kısa süreli kar yağışlı, Erzincan çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgede yer yer sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

TÜRKİYE'NİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ HARİTASI

ekran-resmi-2013-02-24,-12.02.55.png

ekran-resmi-2013-02-24,-12.03.00.png

ekran-resmi-2013-02-24,-12.03.05.png

ekran-resmi-2013-02-24,-12.03.14.png

ekran-resmi-2013-02-24,-12.03.23.png