BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  GÜNCEL

Rize'deki bu cami görenleri şaşırttı!

Rize'nin Muradiye beldesinde yıkılan 59 yıllık caminin yeni yapılan minaresi, mevcut minareden 10 metre uzun olunca minarelerin biri uzun, diğeri kısa kaldı

Abone ol

Rize’nin Muradiye Beldesi Merkez Camii’nin ölçüleri birbirinden farklı iki minaresi dikkat çekiyor.

Aralarında para toplayan Muradiye beldesi sakinleri, inşa tarihi tam olarak bilinmeyen ancak birkaç kez restore edilen Muradiye Merkez Camii'nin minarelerini yeniden restore ettirmek istedi.

866a393d1bbcd623588cd2a396706070_k.jpg

ORTAYA İLGİNÇ BİR CAMİ ÇIKTI

25 metre yükseklikteki tek şerefeli minarelerin yerine 35 metre yükseklikte çift şerefeli iki minare yapılmasına karar verilirken, belde sakinleri ilk olarak mühendislerden fikir alıp yeni bir minare inşa etmeye, 25 metre uzunluğundaki minareyi ise uzatarak bir şerefe daha eklemeye karar verdi. Yeni minare inşa edildikten sonra mühendisler eski minarenin uzatılamayacağı konusunda fikir bildirdi. Belde sakinleri bunun üzerine eski minareyi uzatmaktan vazgeçti. Hal böyle olunca ortaya ölçüleri birbirinden çok farklı iki minareye sahip ilginç bir cami çıktı.

BİZİ MÜHENDİSLER YANILTTI

Belde sakinlerinden Yakup Kazdal, mühendislerin kendilerini yanılttığı için ortaya bölge bir manzaranın çıktığını belirterek bu durumdan fazla rahatsızlık duymadıklarını söyledi.
Kibar Delihasan ise, tarihi değeri bulunduğu için kısa minarenin yıkılmamasının ve değiştirilmemesinin isabet olduğunu söyledi.

Cami imamı Recep Ali Topçu ise, “Ben dört ay önce burada göreve başladım. Eski minare teknik olarak uzatılamadığı için böyle kalmış. Benim açımdan bir olumsuzluk yok” dedi.