BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Batum Gökçek'e rakip olacak!

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için destek istedi

Abone ol

CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Süheyl Batum, halkın ve CHP'lilerin istemesi halinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağını söyledi.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, partisinin Sultandağı İstişare Toplantısı'na katılmak için Afyonkarahisar'a geldi. CHP Afyonkarahisar il binasını ziyaret eden Batum, daha sonra CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ile birlikte Çakmak Marble Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Batum, halk istediği takdirde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabileceğini açıkladı. Batum'un en büyük rakibi ise Melih Gökçek olacak.

BDP'LİLER ÖCALAN'LA NEYİ KONUŞACAKLAR?

Yeni Anayasa ve İmralı sürecini değerlendiren Batum, Türkiye'de AK Parti ile PKK'nın koalisyon içinde olduğunu iddia etti. İmralı'ya görüşmeye gidecek heyette yer alan Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder'in Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda bulunduğuna işaret eden Batum, bugüne kadar İmralı'ya görüşmeye giden 5 kişiden 3'ünün komisyonda yer aldığına dikkati çekti. Batum,"Bu bir tesadüf mü? Anayasa Komisyonu'ndaki insanlar, Abdullah Öcalan'la neyi konuşacaklar? Tabii ki yeni anayasayı, yeni yol haritasını"diye konuştu.

ERDOĞAN ANAYASADAN NE ANLAYACAK

Batum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasadan anlamadığını da ileri sürdü. Batum, "Tayyip Erdoğan anayasadan- manayasadan ne anlayacak? Anlamaz. Toptan, futboldan bile anladığından şüpheliyim. Daha bir kere gol atarken, gol yerken resmini görmedim bugüne kadar. Top oynadığını söylüyor, ama hiç görmedim" dedi.

ÖRGÜT VE HALK İSTERSE ANKARA'YA ADAYIM

Mart 2014'te yapılacak yerel seçim süreci hakkında da bilgi veren Batum, belediye başkan adaylarının CHP Genel Merkezi tarafından belirlenmeyeceğini vurguladı. Batum, şöyle dedi:

"Yukarıdan aday belirlemesi yapılmayacak. Önce halka gidilecek ve adaylar sorulacak. Daha sonra örgüt, 'Başkanımız bu kişi olmalıdır' şeklinde bir proje geliştirecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için örgüt ve halkın birleşmesi halinde ben aday olurum. Şu anda anketler yapılıyor. Biz AKP değiliz. Bir adamı koyup adayımız bu diyemeyiz. CHP'liler bireydir. Düşüncesini, fikrini her ortamda söyleyen insanlarız. Örgüt ve halkın isteği olursa adaylığa varım."