BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  GÜNCEL

Hava korsanı ilk kez konuştu SON DAKİKA

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan kişinin 45 yaşındaki Ukraynalı Artem Kozlov'un İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

Abone ol

İSTANBUL Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu süren Ukrayna vatandaşı Artem Kozlov tarafından dün gerçekleşen uçak kaçırma girişimi ile ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Korsan'ın ilk ifadesinde ülkesinde ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için böyle bir girişimde bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre 45 yaşındaki Kozlov'un uçakta ayağa kalkarak kargo bölümünde bomba olduğunu söylediği ve elindeki telefonla bombayı patlatacağını dile getirerek uçak kaçırma girişiminde bulundu. Elindeki telefon ile bombayı etkin hale getireceğini söyleyen ve Soçi'ye gitmek isteyen 45 yaşındaki Kozlov'un girişimi pilotun İstanbul'a inmesi nedeniyle sonuçsuz kaldı.

OPERASYONUN BAZI AYRINTILARI DA ORTAYA ÇIKTI

screen-shot-2014-02-08-at-4.22.06-pm.pngUçağın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü hemen harekete geçti. Kozlov'la müzakere yürütülürken bir yandan da özel harekat uzmanları tarafından kargo bölümü incelendi. İnceleme devam ederken, uçaktaki yolcuların boşaltılması için anlaşmaya varıldı. Yolcular çıkarılırken kargodaki aramalarda patlayıcı bir madde bulunamadı. Patlayıcı bir madde olmadığının belirlenmesine rağmen emniyet birimleri tedbiri elden bırakılmadı. Polis her ihtimale karşı uçağın çevresinde sinyal kesici “jammer"le önlemlerini sürdürdü.

"TUTUKLULAR İÇİN YAPTIM"

Yapılan operasyon sırasında çıkan arbedede hafif şekilde yaralanan Artem Kozlov'un tedavisinin ardından gece Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Kozlov'un ilk ifadesinde ülkesinde ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için böyle bir girişimde bulunduğunu söylediği öğrenildi. Ukraynalı Kozlov'un herhangi bir tutuklu yada grup ismi vermediği kaydedilirken bir 'terör' kaydının tespit edilemediği de dile getirildi. Kozlov'un emniyetteki işlemlerinin ardından yarın öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmesi bekleniyor.

TERÖR KAYDI TESPİT EDİLMEDİ

Ülkesindeki ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için bu eylemi gerçekleştirdiği belirtilen Kozlov'un terör kaydının tespit edilmediği kaydedildi.

Kozlov'un kasti olarak Türk uçağını tercih etmediği, ilk kalkan uçak olduğu için bilet alıp bindiğini, başka ülkenin uçağı olsaydı ona bineceğini söylediği bildirildi.

Türkiye'ye 2013 yılında turist olarak geldiği öğrenilen Kozlov'un emniyetteki işlemlerinin yarın tamamlanması bekleniyor.

Yarın tekrar sağlık kontrolünden geçirilecek olan Kozlov'un daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi öngörülüyor.

OPERASYONDAN DİKKAT EÇEKEN DETAYLAR

Kozlov'un uçakta ayağa kalkarak kargo bölümünde bomba olduğunu ve elindeki telefonla bombayı patlatacağını dile getirerek, uçağı Soçi'ye kaçırma girişiminde bulunduğu belirtildi.

Elindeki telefonla bombayı etkin hale getireceğini ifade eden Kozlov'a istediğini yapacağını söyleyen pilotun, uçağı Soçi yerine Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirdiği kaydedildi.

Uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin hemen harekete geçtiği, Kozlov ile 5 kişilik bir ekip müzakere yürütürken bir yandan da özel harekat uzmanlarının kargo bölümünü incelediği bildirildi.

İnceleme devam ederken, uçaktaki yolcuların boşaltılması için anlaşmaya varıldığı, yolcuların tahliyesi sırasında süren aramalarda patlayıcı madde bulunmadığı ifade edildi.


YARALI KORSAN HASTANEYE BÖYLE GÖTÜRÜLDÜ (VİDEO)- TIKLA

SABİHA GÖKÇEN'DE KRİZ SAATLERİ (FOTO GALERİ)- TIKLA

KAÇIRILAN UÇAKLA KULA ARSINDAKİ KONUŞMA - (VİDEO)
TIKLA