BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.502,35
HABER /  GÜNCEL

Bakandan flaş hava korsanı açıklaması

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağın kaçırılma girişimine ilişkin, ''Bireysel bir eylem'' açıklaması yaptı. Ukraynalı hava korsanının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu ise devam ediyor.

Abone ol

İSTANBUL - Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün akşam gerilimli saatler yaşandı. Kharkov-İstanbul seferini yapan uçak havada kaçırılma sinyali verdi.

"Uçakta bomba var" diyen korsan, uçağın rotasını kış olimpiyatlarının yapıldığı Soçi'ye çevirmek istedi.Pilotlar, uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirmeyi başardı. 4 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince de operasyon düzenlendi ve hava korsanı etkisiz hale getirildi.
 

ULAŞTIRMA BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, olayın bir terör saldırısı değil, bireysel bir eylem olduğunu söyledi.

Elvan, ''Herhangi bir sorun olmadan tüm yolcularımız tahliye edildi. Gerekli yasal işlemler de şahısa yönelik olarak yapılıyor. Bireysel bir olay olduğunu düşünüyoruz. Soçi'ye gitmek istediğini ifade etmiş. Ukrayna'ya yönelik olabilir bilemiyoruz. Ciddi bir şey olmadığını ifade etti arkadaşlar, alkollü olduğunu ifade ettiler'' dedi.
 

HAVA KORSANI SORGUDA

Bu arada İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerilimli saatler yaşanmasına neden olan Ukraynalı hava korsanının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor.

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı soçi'ye yönlendirmek isteyen Ukrayna asıllı Artem Kozlov, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutuluyor. 45 yaşındaki Kozlov'un örgüt bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

Operasyonla etkisiz hale getirilirken başından hafif yaralanan hava korsanının ilk tedavisi Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı.

Kozlov, emniyet müdürlüğüne götürülmeden önce de sağlık kontrolünden geçirildi.


 23841.jpgPİLOTLAR YOLCULARI BÖYLE KURTARDI

Soçi'ye gitmek isteyen korsanı, pilotların karartma uygulayarak kandırmayı başardığı ortaya çıktı... TIKLA OKU...


 

İŞTE KAÇIRILAN UÇAĞIN VE KORSANIN SON GÖRÜNTÜLERİ