BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.402,89
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu son yılların en fena karı!

Hava durumu son raporlar geldi meteoroloji uyardı. Özellikle İstanbul için felaket senaryosu kapıda. Bünyamin Sürmeli son yılların en yoğun kar yağışı için kehanette bulundu.

Abone ol

ANKARA ve Balıkesir ile İstanbul başta olmak üzere meteorolojinin hava durumu raporu ile alarm verildi. Bu gece sabaha karşı kar yağışı başlayacak özellikle İstanbul hava durumuna göre kar fena bastıracak. Bursa, Kayseri, Eskişehir, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Edirne, Tekirdağ, Samsun ve Kütahya hava durumu için de kritik uyarı var.

OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

Meteoroloji uzmanları uyardı gece yarısı özellikle İstanbul'da kar bastıracak. Kar kalınlığı şehir merkezinde 10 cm'yi, Beylikdüzü, Çatalca, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU UYARISI KAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK

İSTANBUL için meteorolojinin yaptığı hava durumu tahminine göre kar yağışı Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra başlayacak. Kar yağışı akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da çok kuvvetlenecek ve hayatı durduracak. Kar yağışı İstanbul'da Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edecek.

İstanbul'da kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi olayı beklenmektedir.

İSTANBUL şehir merkezinde kar kalınlığının 10 cm'ye, Beylikdüzü, Çatalca, Terkos, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı da 8 ile 15 derece arasında düşecek.

İstanbul için 5 günlük hava raporu tahmini

İSTANBUL hava durumu için meteoroloji günler önceden alarm verdi. Yarın sıcaklık birden düşecek yoğun kar yağışı bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU SICAKLIK SERT DÜŞÜYOR!

Ankara için meteoroloji son tahmimleri açıkladı. Bugünden itibaren sıcaklıklar sert düşüyor. Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın çevrelerinde yağmur, akşam saatlerinden sonra ise, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük çevrelerinde kar bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ankara için 5 günlük hava raporu

ANKARA hava durumu bugün sabah saatlerinden itibaren soğuk hava etkili olacak. Sıcaklık birden düşecek. İç kesimlerde don ve buzlanma görülebilir.

BALIKESİR İÇİN KORKUTAN KAR UYARISI!

Balıkesir için meteoroloji uyardı. Sıcaklıklar birden düşecek özellikle 31 Aralık çarşamba günü kar yağışı görülecek.

Balıkesir için 5 günlük hava durumu raporu

BALIKESİR hava durumu korkutan tahmin meteoroloji açıkladı. Bu geceden itibaren sıcaklıklar aniden düşüyor kar yağışı başlayacak.

ESKİŞEHİR YARIN KAR GELİYOR!

Bölge genelinin parçalı, zamanla çok bulutlu, Bursa Bilecik çevrelerinin akşam saatlerinden; Eskişehir ve Kütahya çevrelerinin ise gece saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yağmur, gece saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Eskişehir için 5 günlük hava raporu

ESKİŞEHİR hava durumu gece saatlerinde kar yağışı etkili olacak. İç bölgelerde ise buzlanma ve don olayları görülecek.

REKOR EKSİ 18 İLE AĞRI'NIN

Kışın etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 18 derece ile Ağrı'da kaydedildi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basıncının etkisindeki Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 18 derece ile Ağrı'da ölçüldü. Hava sıcaklıkları, bölgedeki diğer illerde ise sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 15, Erzincan'da 11, Ardahan ve Erzurum'da 9, Iğdır'da 8, Tunceli'de 4 derece oldu.



Bölgede bugün havanın öğle saatlerine kadar parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu geçmesi, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus oluşması bekleniyor. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 10, Erzincan ve Iğdır'da 7, Erzurum, Kars ve Ardahan'da 2, Ağrı'da ise sıfırın altında 4 derece olacağı tahmin ediliyor. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 9 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 8 santimetre ölçüldü.