BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den HDP'ye kapatma davası mesajı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yeni anayasa görüşmeleri üzerine açıklamalarda bulunurken, HDP'ye dönük kapatma davası tartışmalarını yorumladı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin yeni bir anayasaya kayıtsız, şartsız ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye'nin ortaya koyduğu 2023 hedefi için bu düzenlemenin mutlaka yapılması gerektiğini söyleyen Çelik, HDP'ye yönelik kapatma tartışmalarıyla ilgili de net konuştu.

Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefetle yapacağı görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, CHP ve MHP ile yapılacak yeni anayasa odaklı görüşmelerin yeni anayasa için önemli olduğunu söyleyen Çelik şöyle konuştu;

SÜREÇ YARIN BAŞLIYOR

Vatandaşımız TBMM'ye verdiği kompozisyonla yeni anayasa yapma

Siyasi partileri halk kurar ve halkın kurduğu partileri kapatmak doğru olmaz. Ancak kimse terörü, teröristi övemez.

şerefini tevdi etmektedir. Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Önemli olan halkın özne olduğu bir devlet yazılımını oluşturmaktır. Halkın iradesine bir takım atanmış kurumların ortak olduğu düzenlemelerin ortadan kalkması gerekir. Yarın başlayacak temaslar tarihi bir misyon üstlenecektir. Türkiye'nin yeni anayasaya kayıtsız şartsız ihtiyacı vardır.

HDP RANDEVUSUNUN İPTALİ

Başbakanımızın randevu isteği bir süreçte bu talebin arkasından yaptıkları Rusya ziyareti sonrasında yaptıkları açıklamalar yadırganacak bir tutumdur. 'Çay içer, gider' diyerek değerlendirmeleri, bu ziyaretin yapılmasını gereksiz kılmıştır. Geleneksel olarak siyasi nezaket

gösterilmesi gereklidir. Bir parti Başbakan'ı misafir etme hususunda, gerekli hassasiyetlere sahip değilse, görüşmeye ihtiyaç yoktur. HDP'den gelen bu açıklamalar sınırları zorladı. 

KAPATMA DAVASI TARTIŞMASI

Meşru zeminden çıkanlar muhatap alınmazlar. Hendek siyasetini savunmak meşru bir siyaset değildir. HDP Stalinist bir çizgi izliyor. Bu tarz siyaset toplumsal barışa suikast girişimidir. HDP meşru siyaset konusunda ciddi değerlendirme yapmalı.

KİMSE TERÖRÜ ÖVEMEZ

Hiç bir şekilde siyasi partilerin kapatılması taraftarı değiliz. Siyasi partileri halk kurar ve halkın kurduğu partileri kapatmak doğru olmaz. Ancak kimse terörü, teröristi övemez. Batı'da terörü destekleyen partilerin kapatılması var. Biz siyasi partilerin kapatılmasının çözüm olduğunu düşünmüyoruz."