BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli kız çocuğunun ağlatan dramı

İzmir'in Dikili ilçesinde, ailesinin bindiği bot hareket edince 9 yaşındaki minik kız, elinde çantası ve kardeşinin biberonuyla sahilde kalakaldı. İşte yürek dağlayan o dram;

Abone ol

İzmir'in Dikili ilçesinde deniz botuyla Yunanistan'a gidecek aile, jandarma ekiplerini görünce hareket etti. 9 yaşındaki kızları ise farklı bir botta amcası ile denize açılacaktı; ancak jandarmanın müdahalesiyle bu gerçekleşemedi. 

İzmir'in Dikili ilçesi Bademli ve Salihleraltı sahilleri, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan kaçak göçmenler nedeniyle tarihinin en büyük insanlık dramlarından birini yaşıyor.

Aljazeera Türk'ün haberine göre Pazartesi günü 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, Dikili sahilinde elinde kardeşinin içi süt dolu biberonu ve annesinin çantası ile bir şişme bota yaslanmış vaziyette uzun süre bekledi. Çünkü, kendilerini Yunanistan’a götürmek isteyen iki lastik botun birinde annesi, babasıyla kardeşi vardı. Kendisi ise amcasıyla diğer lastik bottaydı. Ailesinin içinde bulunduğu bot hareket ederek Midilli'ye geçti. Küçük kızın bindiği bot ise hareket edemeden jandarmalar tarafından durduruldu.

Suriyeli kız şimdi, sahilde kendisi gibi ailelerinden ve yakınlarından uzak kalmış diğer göçmenler gibi, tekrar birbirlerine kavuşacakları anı bekliyor.