BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu Mart kapıdan baktıracak!

Hava durumu başta İstanbul ve Ankara olmak üzere meteoroloji son tahminleri açıkladı. İstanbul'da 10 Mart Perşembe günü sıcaklık değerleri düşecek ve sağanak yağış başlayacak. Ankara'da ise karla karışık yağmur var.

Abone ol

Hava durumu başta İstanbul ve Ankara olmak üzere meteoroloji açıkladı. İstanbul'da mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı 10 Mart Perşembe günü 4 derece birden düşecek ve sağanak yağış etkili olacak. Ankara hava durumu ise perşembe günü karla karışık yağmurlu olacak.

Meteorolojinin internet sitesinden alınan verilere göre, bugün yurdun batı kesimlerinin parçalı, zamanla Trakya'nın çok bulutlu, öğle saatleri ile gece saatlerinde Edirne çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Peki Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Düzce, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Antalya, İzmir hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!

İSTANBUL hava durumu meteoroloji son tahminleri açıkladı. İstanbul2da sıcaklık 10 Mart Perşembe günü 4 derece birden düşecek ve yer yer etkili sağanak yağış görülecek. Bugün İstanbul'da sıcaklık 19 derece.

İstanbul için 5 günlük hava raporu!

İSTANBUL hava durumu parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin batısının parçalı çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Mevsim nornallerinin üzerinde seyredecek.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı, zamanla Trakya'nın çok bulutlu, bugün (Salı) öğle saatleri ile gece saatlerinde Edirne çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimler ile Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi ekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güneyli, Doğu Akdeniz ile zamanla Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

UZUN VADELİ HAVA DURUMU TAHMİNİ

BAKAN EROĞLU'DAN UYARI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yurt genelinde sıcaklık artışına bağlı kar erimelerine yol açacağı su taşkınların karşı vatandaşları uyardı. Bakan Eroğlu, "Bu hafta sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olmasını bekliyoruz. Ani sıcaklık yükselmesiyle birlikte karlar eriyor ve kuvvetli yağışlarla birlikte büyük debiler ve akımlar meydana gelebiliyor. Bu durum da sel baskınlarına sebep olabiliyor.” uyarısında bulundu.

Eroğlu, muhtemel taşkınlarda can ve mal kayıplarının yaşanmaması için başta bakanlık teşkilatı olmak üzere valiliklerin, bütün kamu kurum ve kuruluşların, belediyelerin, il özel idarelerin ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

RİSK DURUMUNDA KURUM VE KURULUŞLAR UYARILIYOR

Bunun gibi risk durumlarında ilgili kurum ve kuruluşların uyarıldığının altını çizen Eroğlu, “Taşkında ya da sel baskınında herhangi bir can ve mal kaybı olmasını istemiyoruz. O bakımdan tedbirlerin ciddi şekilde alınması gerekir. Bilhassa Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da sıcaklıkların yükselmesine paralel olarak sel baskınları olması muhtemeldir.” değerlendirmesinde bulundu.