BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kar yine bastıracak işte tarih!

İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Konya ve Afyon hava durumu raporları meteoroloji açıkladı. Kar tekrar geliyor cuma günü sıcaklık 10 derece birden düşecek. İstanbul'da 16 Ocak'ta kar tekrar başlayacak.

Abone ol

İSTANBUL ve  Ankara başta olmak üzere yeni hava durumu raporları açıkladı. İstanbul'a kar ne zaman gelecek sorusunun yanıtını meteoroloji verdi. Cuma günü sıcaklık değerleri yurt genelinde 10 derece birden düşecek. 11 Ocak Pazartesi günü ise başta İstanbul olmak üzere birçok ilde kar yağışı tekrar başlayacak.

Peki Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Düzce, Afyon, Kayseri, Sivas, Konya ve Edirne'de hava durumu nasıl olacak, kar ne zaman başlayacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yer alan uzun vadeli tahminlerde, pazar gününden itibaren yurt genelinde soğuk hava dalgasına girilecek ve kar yağışı da beraberinde bekleniyor.

Marmara bölgesi başta olmak üzere iç ve batı kesimlerde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI AMAN DİKKAT!

Güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın; bu geceden itibaren hızını arttırarak yarın (12.01.2016 Salı) Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 Km/S), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 Km/S) şeklinde eseceği, 13.01.2016 Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 Km/S) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Kastamonu ve Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte batı ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU CUMA GÜNÜNE DİKKAT!

Parçalı ve zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.  Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli(30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL hava durumu için korkutan tahmin cuma günü sıcaklık düşecek, kar yağışı tekrar bastıracak.

SICAKLIK ARTIYOR!

Ülkemizin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar sert esiyor. Genellikle güneyli, güneydoğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı ve kuzey Ege'de kuvvetli(30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

CUMA GÜNÜNE DİKKAT!

Meteorolojinin verilerine göre; salı gününe kadar İstanbul'da etkili olacak lodosun, geçen haftaki kadar şiddetli olması beklenmiyor. Yine de ulaşımda aksamalara neden olabileceği, bazı uçak seferlerinin iptal edilebileceği tahmin ediliyor.



Lodosla birlikte yağmur da geliyor. Hafta sonuna kadar İstanbul'da yağış var. Ancak hava sıcaklıkları yükselecek. Perşembe gününe kadar sıcaklığın 14-15 derece olması bekleniyor. Cuma günü ise sıcaklık 10 dereceye düşecek.