BIST 9.711
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.446,48
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu ailenin başına gelenler kalbinizi kıracak

Bu ailenin başına gelenler tüylerinizi ürpertecek, nefesinizi kesecek ve kalbinizi kıracak.

Abone ol

Kırık dökük yalnızca psikolojik bir gerilim değil, aynı zamanda kadınların doğum sonrasında bunalımlarını dile getiren, yaşanılan gerilimleri daha iyi anlamınızı sağlayacak bir roman.

2014 WAPREMIER’S BOOK ÖDÜLÜ FİNALİSTİ

“Yavaşça inşa edilen gerilimin üzerine kurulan Kırık Dökük psikolojik bir gerilim olduğu kadar, aynı zamanda da bir aile dramı. Kitabı bitirdikten sonra bile aklınızdan çıkaramayacaksınız.”

Ruhsal bir bozukluğun ve kederin şefkatli ve derinlikle anlatıldığı olağanüstü bir hikâye. –Kylie Mason, Newtown Review of Books

Psikiyatrist Barker, kitabını yaptığı gözlem ve incelemelerden faydalanarak kurguluyor. Barker karakterleri oluştururken psikanalitik çalışmaları sayesinde kitabı daha nitelikli bir hale getiriyor.

Yazar bu romanında bir kayboluş hikayesini anlatmakla beraber kadınların doğum sonrasında yaşadığı bunalımları ve bu bunalımların kadın erkek ilişkisini nasıl etkilediğini anlatıyor.

Günümüzde dillendirilmeyen bu sorunun hayati sonuçlarını bu eserde açıkça görmek mümkün. Yazar, doğum sonrası depresyonunun derinlerine indikçe değinilmemiş noktaları da ortaya çıkarıyor.

Göz ardı edilen bu konu, yazarın çarpıcı anlatımıyla okuyucuları derinden etkilemeyi başarıyor. Çevrildiği her dilde büyük yankı uyandıran bu eseri Türk okuyucularla Yabancı Yayınevi buluşturdu.

Tony endişeliydi. Eşi Anna yeni doğan bebekleriyle pek başa çıkamıyordu. Anna bir bebek sahibi olmayı öylesine çok istiyordu ki, Jack doğduğunda, hastaneden eve bir aile olarak dönmek ikisi de çok mutlu etmişti. Tüm bunların sadece altı hafta önce olduğuna inanmak zordu.Fakat Anna o zamandan beri kendisi gibi değildi. Bir an ağlarken bir sonraki anda fazlasıyla iyimser bir hal alıyordu. Tony bunun yeni doğan bir bebekle başa çıkmaya çalışırken normal olduğunu, Anna’nın bu yeni duruma alışmaya çalıştığını düşünmüştü. Kendisi işiyle meşguldü ve zamanla her şeyin düzeleceğine emindi. Fakat işler hiç de öyle olmadı. Şimdi Anna ve Jack kayıptı.Ve Tony bir şeylerin fazlasıyla yanlış olduğunu nihayet fark ediyordu...

YAZAR DAWN BARKER HAKKINDA

Doktor Dawn Barker çocuk psikiyatrıdır.

İskoçya’da büyümüş Aberdeen Üniversitesi’nde tıp okumuştur. 2001’de Avustralya’ya taşınıp psikiyatri eğitimini tamamlayarak yazmaya başlamıştır.

Ebeveynlik ve psikiyatri üzerine internet sitelerine vedergilere kurmaca olmayan makaleler yazmıştır.

Kırık Dökük,yazarın ilk kitabıdır. Ruh sağlığı ve yazma üzerine de akademik makaleler kaleme almıştır.