BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu çok kuvvetli yağış geliyor!

Öğleden sonra çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hava durumu raporlarına göre kuvvetli yağışlar haftasonu boyunca sürecek. Peki İstanbul, Ankara, izmir, Balıkesir, Eskişehir, Konya ve Antalya'da hava nasıl olacak?

Abone ol

Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. Hava durumu raporlarına göre yağışlar öğleden sonra saat 15.00'te başlayacak ve haftasonu boyunca aralıklarla şiddetlenerek devam edecek. Özellikle İzmir, Aysın, Çanakkale, Manisa ve Balıkesir'de yağışlar etkili olacak. Son meteoroloji verilerine göre İstanbul'da ise bugün hava parçalı bulutlu ve akşam saatlerinde yer yer sağanak yağışlı olacak.  Peki İstanbul, Ankara, izmir, Balıkesir, Eskişehir, Konya ve Antalya'da hava nasıl olacak?


yağmur1.jpg

ÖĞLEDEN SONRAYA DİKKAT!

 Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, bugün 15.00'te başlaması ve 24 saat sürmesi beklenen kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışa ilişkin uyarıda bulundu.

Açıklamada, İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir'in batı, Çanakkale'nin güney ilçelerinde etkili olacak yağışın rüzgar, su baskını ve yıldırımın yanı sıra ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağmur ve sağanak; Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı çevrelerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Bu sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Batı kesimlerde görülecek yağışların; akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı çevrelerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yağış anında kuvvetli rüzgar, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

yağmur-2.jpg

İSTANBUL'DA HAVA NASIL?

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Trakya, İstanbul ve Yalova, gece saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE

Mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, doğu ve Kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-27-at-10.28.37-am.png

MUĞLA'YA KRİTİK UYARI

Meteoroloji, Muğla için kuvvetli, Bodrum-Marmaris arası için yer yer çok kuvvetli yağış, denizler için de fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da hava parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Beklenen en yüksek hava sıcaklıkları Antalya'da 19, Isparta'da 13, Burdur, Muğla'da 15 derece olacak. 

Rüzgar güney yönlerden orta, Muğla sahil kesimi ile Antalya'nın batı sahil kesiminde zaman zaman kuvvetli esecek. 

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Muğla sahil kesiminde kuvvetli, Bodrum-Marmaris arası yer yer çok kuvvetli olması, denizlerde ise güney yönlerden fırtınamsı rüzgar oluşması bekleniyor.

yağiş3.jpg

Denizlerde rüzgar Bodrum-Kaş arasında güneydoğudan, Kaş-Kumluca arasında doğudan 5 ila 7, Antalya Körfezi'nde kuzey yönlerden 2 ila 4, açıklarda doğudan 5 ila 7 kuvvetinde esecek.

Dalga yüksekliğinin 3 metreye ulaşacağı tahmin ediliyor.

KIYI EGE'DE SELE DİKKAT

Bugün  batı kesimlerde görülecek yağışların; akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı çevrelerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yağış anında kuvvetli rüzgar, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.