BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  GÜNCEL

Alman parlamentosu, Atina'ya yardım paketini oylayacak

Almanya Parlamentosu, Yunanistan'a sağlanan mali yardım programının süresinin dört ay daha uzatılması planını oylayacak. Bazı Alman milletvekillerinin anlaşmayla ilgili olarak endişelerini belirtmesine rağmen, planın onay alması bekleniyor.

Abone ol

Almanya Parlamentosu, Yunanistan'a sağlanan mali yardım programının süresinin dört ay daha uzatılması planını oylayacak.

Euro Bölgesi maliye bakanları, geçen hafta Yunanistan'a verilen ve bu ay sonunda süresi dolan kurtarma paketinin süresini uzatmayı kabul etmişti.

Yunanistan, bu uzatmayı alabilmek için bir reform paketi sunmuştu. Avrupa'nın yardımının Atina'ya ulaşabilmesi için planın Euro bölgesindeki 19 ülkenin parlamentolarında da onaylanması gerekiyor.

Bazı Alman milletvekillerinin anlaşmayla ilgili olarak endişelerini belirtmesine rağmen, planın parlamentodan rahatlıkla onay alması bekleniyor.

Atina'da hükümeti protesto eylemi

Perşembe gecesi Atina'da hükümet karşıtı protestocularla polis arasında çatışma çıktı.

Radikal solcu Syriza Partisi'nin geçen ay iktidara gelmesinden bu yana ülkede ilk kez protesto gösterileri düzenlendi.

Yüzlerce protestocu polise molotof kokteyli attı ve arabaları ateşe verdi.

Kurtarma paketinin uzatılması önerisi Syriza'nın içinde de huzursuzluğa yol açtı.

Başbakan Aleksis Tsipras planı savunu ancak bazı gruplar, hükümeti seçim kampanyasında verdiği sözleri tutmamakla suçluyor.

Syriza, seçim kampanyasında yardım paketi karşılığında uygulanan kemer sıkma önlemlerine son verme taahhüdünde bulunmuştu.