BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hatemi Hıristiyanlarla beraber!

"Hoşgeldin Papa" diyen Yeni Şafak yazarı Hüseyin Hatemi'yi eleştirenlere karşı yazardan çok sert tepki geldi.

Abone ol

Papa'nın Türkiye ziyareti yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Papa karşıtları ile karşı saflarda yer alanlar kıyasıya bir savaşın içine girdi. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün ? önerisine tepkiler çok sert oldu. Saldırılar bununla sınırlı değildi.

Yeni Yafak yazarı Hüseyin Hatemi yazısına gelen eleştiri boyunu aşan yazılar yazarı çok üzdü. İşte Ertuğrul Özkök, ile onun isyanına kulak kabarttı. Özkök, Hatemi'nin bir sonraki yazısında gösterdiği tepkiyi köşesine taşıdı. Hatemi Papa eleştirenlerle bir olmaktansa İsa ve Meryem sevgisiyle dolu gönüllere sahip Hıristiyanlarla haşrolmayı tercih edeceğini yazdı.

Hıristiyanlarla beraber olabileceğini söyleyen Hatemi'nin yazısından bazı kesitler:

"Böyle dualara maruz kalan bir kimsenin düşünebileceğini ben de düşündüm: Ehl-i Beyt sevgisinden, insanlık şehidi Hüseyin’den bahsedişimi İslam düşmanlığımın delili sayan bu mahlukat ile, cehennem hastanesi yolunu tutmak üzere haşrolmaktan ise, İsa ve Meryem sevgisiyle dolu gönüllere sahip Hıristiyanlarla haşrolmayı tercih etmez miyim?"

Özkök kendisini cahillikle suçlayan kesime karşı Yeni Şafak'ta yazan Hatemi Hoca'yı örnek gösterdi:

"Hadi ben cahil, aptal, bilgisizim. Ama bunları, dini hassasiyetlerini her sayfasında açığa vuran bir gazetenin, yani Yeni Şafak Gazetesi’nin, profesör unvanlı bir yazarı söylüyor. Ona bu kadar ağır hakaretler edebiliyorlarsa, bizlere haydi haydi küfür ederler..."