BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Aslan Avrupada nihayet kükredi

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında Liverpool karşısında verdiği prestij mücadelesinden gülerek ayrıldı.

Abone ol

Hakemler: Olegario Benquerença, Joao Ferreira Dos Santos, Jose Manuel Silva Cardinal (Portekiz)

Galatasaray: Mondragon, Cihan, Tomas, Emre, Ergün, Sabri, İnamoto, Okan, Carrusca, Ümit, Necati

Liverpool: Dudek, Peltier, Carragher, Agger, Riise, Pennant, Xabi Alonso, Paletta, Guthrie, Belamy, Fowler

MAÇ BAŞLADI

2. dakika.
Galatasaray maça hızlı başladı. Sol kanatta Sabri topu rakibinden kapıp Okan'a kazandırdı. Okan ceza sahasına sokulurken yerde kaldı. Hakem serbest atışı Galatasaray'a verdi.

Topun gerisine Sabri geçti. Genç ismin yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak ters taraftan direğin dibinden auta çıktı.

5. dakika. Galatasaray bu dakikalarda Liverpool'e oranla oyuna hakim bir görüntü sergiliyor. Sarı- Kırmızılı ekip sağlı sollu ataklarla ilk dakikalarda rakip kalede gol arıyor. Mücadelede 0-0 eşitlik devam ediyor.

6. dakikada sol kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Xabi Alonso'nun ceza sahasına ortasında Fowler, kafayla topu ağlara gönderdi. Ancak karşılaşmanın hakemi, golü geçerli saymayarak, Xabi Alonso'ya düdüğünü bekleme uyarısında bulundu.

7. dakika. Liverpool sol kanattan hızlı çıktı. Belamy, Cihan'dan sıyrıldığı anda yerde kaldı. Galatasaray ceza sahasının çarprazında serbest atışı Liverpool kazandı. Atışı Xavi Alanso kullandı. Sarı-Kırmızılı ekip bu vuruşta topu kornere çeldi. Köşe atışından sonuç gelmedi.

9. dakika. Sabri sağ kanattan rakibinden kaptığı topla süratle ileri çıktı. Ceza sahasında Ümit Karan'a doğru yapılan ortayı son anda İngiliz savunması kesti. Yükseklik kazanan topta kafaya çıkan Necati faul yaptı.

11. dakika. Galatasaray sağ kanattan yine Sabri ile sahasında hızlı çıktı. Bu futbolcunun ceza sahasına yaptığı ortaya Necati'den önce Liverpool savunması ayak koydu.

14. dakika. Galatasaray, rakip kalede gol bulabilmek için bastırıyor. Özellikle sağ kanattan Sabri çok etkili bir futbol ortaya koyuyor. Bu dakikada İnamoto ceza sahasıdaki Ümit Karan'a ortasını yaptı. Karan havadan gelen topa rövaşata denedi. Golcü isim topa istediği vuruşu yapamadı. 0-0 eşitlik devam ediyor.

18. dakika. Galatasaray orta sahadan Okan ile top kazandı. Okan, rakip yarı sahasının ilk metrelerinde pas bekleyen Carrusca'yı gördü. Arjantinli yıldız topu sürerek rakip ceza sahasına sokuldu. İngiliz savunmasının çizgi halinde olduğu anda Necati savunmanın arkasına sarktı. Carrusca topu ayağında çıkartmakta bir an geçikince Necati içinde ofsayt bayrağı kalktı.

Galatasaray bugün iyi bir futbol ortaya koyuyor.

21. dakika. Necati sol kanatta topla buluştuğu anda kendini yerde buldu. Serbest atışı Sabri kullandı. Penaltı noktasına gelen topa Ümit Karan iyi yükseldi. Dudek'in zamanlama hatasından yararlanan Karan topa kafayı vurdu. Fakat meşin kalenin üzerinden auta çıktı. Galatasaray adına şansız bir an.

 22. dakika. Liverpool sol kanattan Galatasaray kalesine etkili geldi. Riise ortasını yaptı. Tomas büyük bir zamanlama hatası yaptı. Fowler baldırıyla dokunup topu ağlara bıraktı. Bu golle Liverpool Olimpiyat Stadı'nda 1-0 öne geçti.



 24.dakika. Galatasaray yediği gole hemen yanıt verdi. Sol kanattan Carrusca, Liverpool savunmasının arkasına hareketlenen Necati'ye şık bir ara pası bıraktı. Necati kaleci Dudek'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden bir vuruşla kaleyi buldu. Bu golle Galatasaray skora 1-1'lik eşitlik getirdi.



 28. dakika. Galatasaray fırtına gibi. 1-0 mağlup duruma düşen Sarı-Kırmızılı ekip peşpeşe bulduğu gollerle bir anda maçta skor üstünlüğünü yakaladı.



Sabri'nin sağ kanattan kullandığı köşe atışından Liverpool savunması tehlikeyi uzatlaştırdı. Ceza sahasının önüne düşen topa Okan müthiş bir şut çıkarttı. Dudek'in çık
artamadığı meşin yuvarlak bir kez daha Liverpool ağlarına takıldı. Okan'ın harika golüyle Galatasaray, Liverpool karşısında 2-1 öne geçti.

34. dakika. Galatasaray, iyi oyunun karşılığında bulduğu gollerle rakibi karşısında 2-1'lik üstünlüğünü sürdürüyor. Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu karşısında Sarı-Kırmızılı ekip etkili futbolunu devam ettiriyor.

Liverpool bu dakikada sağ kanattan etkili geldi. Galatasaray ceza sahasına ortalanan topta Mondragon tehlikeyi zamanında sekerek kalesinden çıkıp topu Baleym'nin önünden almayı başardı.

37. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Bellamy'nin yerden vuruşunda kaleci Mondragon, topu rahatlıkla kontrol etti.

38. dakika. Liverpool ilk yarının  son dakikalarını girilirken üst üste tehlikeli ataklar geliştiriyor. Bu dakika İnamoto ceza sahası önünde rakibini indirdi. Hakem kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest atışı Liverpool'a verdi. Atışı Baleym kullandı. Top baraja takıldı.

39. dakikada sol kanattan Pennant'ın kullandığı köşe atışında ceza sahasında iyi yükselen Carragher'in kafa vuruşunda kaleci Mondragon, uzanarak köşede topu kontrol etti.

43. dakikada ceza sahasında Ümit Karan'ın vurmak istediği top, Liverpool defansına çarparak Sabri'nin önünde kaldı. Kaleci Dudek ile karşı karşıya kalan Sabri'nin sağ çaprazdan vuruşunda Dudek, tehlikeyi ayaklarıyla önledi. 

45. dakika. Mücadelede ilk yarı için normal süre sona erdi. Liverpool ilk yarı biterken köşe atışı kullanıyor.

Maçın normal süresine 1 dakika süre ilave edildi. Köşe atışı ceza sahasının dışına doğru kullanıldı. Riise topun gelişine vurdu. Meşin yuvarlak kalenin farklı şekilde yanından auta çıktı.

 45+1 dakika. İlk yarının son anlarında sakatlık geçiren Necati maça devam edemedi. İliç oyuna dahil oldu.

İlk yarı sona erdi.

Galatasaray, yenik duruma düştüğü karşılaşmada ilk yarıyı Liverpool karşısında 2-1 önde kapatmayı başardı.

MAÇTA İKİNCİ YARI

 
Maçın ikinci yarısı başladı. Galatasaray ikinci yarıya Emre'nin yerine Tolga ile başladı.

48. dakika. Liverpool ikinci yarıya baskılı başladı. Sarı-Kırmızılı ekip kendi yarı sahasında çıkarken zorluk çekiyor.

50. dakika. Galatasaray bu dakikada Liverpool kalesine Carrusca ile etkili indi. Arjantinli yıldız, savunmada Pennant'tan sıyrıldığı anda yerde kaldı. Sarı-Kırmızılı ekip penaltı bekledi. Hakem çizginin bir karış kadar dışında diye serbest atış verdi. Atışı Sabri kullandı. Savunmaya çarpan top taça kadar çıktı.



53. dakika. Galatasaray, Liverpool karşısında 3. gole çok yaklaştı. Sol kanattan hareketlenen Carrusca yerde kaldı. Serbest vuruşu Ergun kullandı. Penaltı noktası üzerinde Ümit Karan iyi yükselip topa kafayı vurdu. Dudek'in müdahele edemediği top ters taraftan direğin dibene vurarak ceza sahasına geri döndü. Sarı-Kırmızılılar için talihsiz bir an geride kaldı.

 58. dakika. Liverpool, Galatasaray ceza sahasının hemen önünde Riise ile serbest vuruş kullanıyor. İlk pozisyonda Riise'nin vuruşu kalenin üzerinden auta çıktı. Barajı bozan İnamoto sarı kart gördü. Atış tekrarlanacak.

59. dakika. Atışı tekrar kullanan Riise ceza sahasına hareketlenen Fowler'i topla buluşturdu. Golcü ismin yerden sert vuruşunu Mondragon harika bir refleks ile çıkarttı.

60. dakika. Galatasaray ikinci yarıda daha kontrollü bir futbolu tercih ediyor. Liverpool beraberlik golünü bulabilmek için Sarı-Kırmızılı ekibin üzerine yükleniyor. Guthire sol kanattan Galatasaray ceza sahasına girdiği anda yerden vuruşunu yaptı. İyi yer tutan Mondragon kapanarak bu topuda kontrol etti.

61 dakika. Liverpool bu dakikalarda Galatasaray üzerindeki baskısını artırdı. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortayı arka direkte Cihan, Baleym'in önünden kornere çeldi. Sarı-Kırmızılı 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor.

62. dakika. Galatasaray bu dakikada Sabri ile sahasında hızıl çıktı. Liverpool savunmasının arkasına süratle sarken Sabri, öne çıkan Dudek'in üzerinden topu aşırtmak istedi. Savunmanın dokunduğu top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

65. dakika. Galatasaray yine sağ kanattan Sabri ile Liverpool kalesinde etkili oldu. Okan'ın pasında rakip ceza sahasına sokulan Sabri yerden sert bir vuruş çıkarttı. Dudek'i geçen meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

 66. dakika. Liverpool'de Guthrie yerini Luis Garcia'ya bıraktı.

68. dakika. Galatasaray atağı sol kanattan etkili gelişti. Necati'nin pasında savunmanın arkasına sarkan Carrusca topu Liverpool ağlarına bıraktı. Yan hakem bu pozisyoda ofsayt bayrağını kaldırdı. Çok tartışılacak bir karar. Carrusca açık bir şekilde rakibinin arkasından hareketlendi. Gol güme gitti.

70. dakika. Galatasaray yine yaklaştı. Sağ kanattan Sabri'nin ara pasında ceza sahasına giren İliç ilk anda topu kontrol edemedi. Kalesinden çıkan Dudek, Sırp yıldızın bir adım önünden meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

73. dakika. Galatasaray bu dakikada 3. gole Carrusca ile yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Ümit Karan'ın kontrol edemediği top, penaltı noktası üzerinde yükseklik kazandı. Carrusca harika bir rövaşata denedi. Şık vuruşta meşin yuvarlak Dudek'in üzerine gitti.

 75. dakika. Liverpool'de Baleym yerini Crouch'a bıraktı.

 76. dakika. Galatasaray'da Carrusca yerini Mehmet'e bıraktı.

78. dakika. Galatasaray, bu dakikada 3. gole bir kez daha çok yaklaştı. Sabri'nin ortasında İliç topa vuramadı. Arka direkte Ümit Karan'ın şutunu Dudek iki hamlede güçlükle karşıladı.



 79. dakika. Galatasaray bu dakikada İliç ile golü buldu. Sağ kanattan az önce oyuna giren Mehmet harika hareketlerle Liverpool ceza sahasına girdi. Penaltı noktası üzerinde hareketlen İliç, Mehmet'in yerden pasına ayak koyarak İngiliz ekibinin ağlarını 3. kez havalandırdı.



İliç'in şık golüyle Galatasaray, Liverpool karşısında 3-1 öne geçti.

 84. dakika. Liverpool'de Xavi Alanso, yerini Miki Roque'ye bıraktı.

 86. dakika. Okan Buruk'a arkadan sert giren Pennant faul kararına da itiraz edince hakemden sarı kart gördü.

88. dakika. Karşılaşmada artık son dakikalar oynanıyor. Bugün sahaya harika bir futbol koyan Galatasaray, son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu karşısında 3-1 galip durumda.

 90. dakika. Liverpool maçtaki 2. golünü yine Fowler ile buldu. Sağ kanattan Pannent sıfıra inerek ortasını yaptı. Arka direkte bomboş kalan Fowler iyi yükselip savunmanın üzerinden topu Galatasaray ağlarına bıraktı.

Bu golle karşılaşmada şimdi skor 3-2 oldu.

Maçın normal süresi sona erdi. Hakem normal süreye 3 dakika ilave etti. Uzatma süresinde başka gol olmayınca Galatasaray, son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool'ü 3-2'lik skorla mağlup etti.

MAÇ SONUCU: GALATASARAY: 3-2 :LİVERPOOL