BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hatay'da Cankurtaranlar göreve hazır!

Hatay’ın Samandağ ilçesinde açılan Cankurtaran Eğitim Kursu’nu tamamlayan 108 kursiyer sertifikalarını aldı.

Abone ol

Samandağ Kaymakamlığı ve İlçe Spor Müdürlüğü girişimleri sonucunda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Cankurtaran Eğitim Merkezi tarafından Mart ayında açılan Cankurtaran Eğitim Kursu tamamlandı.

Kurs sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Samandağ İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, “2010 yılı Mart ayında açılan Cankurtaran Eğitim Kursu’na 135 kursiyer müracaat etti ancak bu kursiyerlerin 108”i eğitimi tamamladı. Eğitimi tamamlayan 80 kursiyer bronz cankurtaran, 28 kursiyer ise gümüş cankurtaran sertifikası almaya hak kazandı. 108 kursiyerin kurs ücreti olan 31 bin 950 TL Samandağ Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfınca karşılandı. Hem gençlerime iş olanağı sağlamak hem de sahillerimizin güvenliğini arttırmak amacıyla 2007 yılından bu yana her yıl açılan Cankurtaran Eğitim Kurslarında toplamda 234 gencimiz sertifika aldı ve bu gençlerimizin büyük bir bölümü Türkiye’nin farklı bölgelerinde istihdam edildi. Şu anda Samandağ sahillerinde 15 cankurtaran görev yapmaktadır.

Sahillerimizin güvenliğine yönelik bu tür kurslar bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 108 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.