BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  GÜNCEL

Hatay'da bu eve resmen taş yağdı!

Hatay'da dağdan kopan kaya parçaları bir evin üzerine düştü.

Abone ol
Hatay'da Habib-i Neccar Dağı'ndan kopan kaya parçaları, iki evin üzerine düştü. Kaya düşen evlerde can kaybı yaşanmazken, önemli ölçüde maddi zarar oluştu.

Hatay'da Habib-i Neccar Dağı'ndan kopan kaya parçaları, dağın eteğine kurulu olan Hacı Ömer Alpagot Mahallesi Küme Evler mevkiindeki Hasan Mayda ve Kübra Ata'ya ait evlerin üzerine yuvarlandı. Düşen kaya parçaları nedeniyle evlerin çatısı ve bazı odaları zarar gördü.

Ev sahibi Fatma Mayda, olay sırasında kendisinin ve çocuğunun evde olduğunu, şans eseri hayatta kaldıklarını söyledi.

Tek katlı evlerinde 20 yıldır oturduklarını ancak ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını anlatan Fatma Mayda, "Ben 20 yıldan beri bu evde oturuyorum, bugüne kadar evime taş düştüğünü falan görmedim, bugün sabahleyin saat 10 geçeye kadar uyuyordum. Çocuğum kalkıp yanıma geldi. O esnada yukarıdan gelen taşların sesini duydum, dışarıdan komşularım bana sesleniyor Fatoş diye. Yerimden kalkmamla taşın düşmesi bir oldu. Diğer odaya geçeyim derken bir baktım bu odaya da aynı şekilde taş düştü. Olduğum yerde kaldım. Dışarıya çıkmadım, çünkü dışarıdan taş sesleri geliyordu. Kapıyı açıp çıktığımda sağdan soldan taşlar gelmeye başladı. Olduğum yere çöktüm. Ben bugüne kadar evime taş düştüğünü görmedim, ama seslerin geldiğini şiddetli şekilde duydum. Karşıdaki komşular da yukarda 3 -4 kişinin olduğunu, bir patlama olduğunu, patlama sonucu taşların düştüğünü söylediler." dedi.

Sabah uyandığında annesinin yanına geçtiğini ve bu arada gelen sesler nedeniyle çok korktuğunu söyleyen 8 yaşındaki Hüseyin Mayda ise "Sabah annemin yanına gittim, sonra taş seslerini duydum, kalktık, dışarı çıkacaktık, ama yattığımız odaya taş düştü. Diğer odaya geçmek istedik, ama oraya da taş düştü, olduğumuz yerde çöktük. Sonradan dışarı çıktık, komşularımız dışarı çıkın diye bağırıyorlardı. Her taraftan taşlar düşüyordu ve ben çok korktum." şeklinde yaşadıklarını anlattı.

Düşen kaya parçaları nedeniyle iki evde maddi hasar meydana geldi. Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı.