BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Kenya'daki petrol yataklarının potansiyeli büyük

Tullow petrol şirketi Kuzey Kenya'da yapılan sondajlarda daha önce düşünüldüğünden beş kat büyüklükte petrol yatağı saptandığını açıkladı.

Abone ol

İngiltere merkezli Tullow petrol şirketi Kuzey Kenya'da yapılan sondajlarda daha önce düşünüldüğünden beş kat büyük bir petrol yatağının saptandığını açıkladı.

Tullow şirketinin sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada, Ngamia'da petrol yatağı bulunmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Boyutları henüz tam anlamıyla araştırılmamış olan petrol yatağının Nairobi'nin 400 km. kadar kuzeybatısında, Uganda ve Güney Sudan sınırı yakınında yer aldığı belirtildi.

Tullow Petrol şirketi, Kenya'nın kuzeyindeki petrol yatağını Mart ayında ortaya çıkarmıştı. Kuzeybatı Kenya'da keşfedilen petrolün yüksek nitelikli olduğu ve Afrika'daki diğer ham petrol keşiflerine kıyasla varil başına daha fazla benzin ve dizel üretilebileceği kaydedildi.

Kenya Cumhurbaşkanı Mart ayında keşfedilen petrol yataklarını önemli bir buluş olarak nitelemiş ama ticari bakımdan getireceği yararın belirsiz olduğuna dikkat çekerek temkinli olunmasını istemişti.

Daha önce Uganda'da da petrol bulan Tullow şirketi, şimdi bu yataklar üzerinde de çalışmalarına başlamaya hazırlanıyor.

Son yıllarda Kenya ve Doğu Afrika'daki komşuları petrol ve doğal gaz aramalarıyla dikkat çekiyor. Uganda'dan başka Tanzanya ve Mozambik'te de yeni petrol yatakları keşfedildi.