BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Hatay böyle felaket görmedi: 5 ölü

Evler sular altında kaldı ağaçlar sürüklendi. Hatay selle boğuşuyor. İşte o acı bilanço...

Abone ol

hatay.20130719101844.jpg Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden yağış felakete neden oldu.

Aşırı yağışın etkili olduğu Hatay'da evler, araçlar sular altında kaldı.

Yaşananlar bununla da bitmedi. Sel nedeniyle meydana gelen heyelanda 5 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Dörtyol İlçesi'ne 18 kilometre uzaklıktaki Çökek Yaylası'nda saat 02.45'de meydana gelen heyelanda, 150 haneli köyde 6 evin çökmesi sonucu, ilk belirlemelere göre Fatma Üstünel, Nisanur Ertunç, Nidanur Ertunç, Ökkeş Morca ile Muammer Arif Canbolat yaşamını yitirdi. Çökek Yaylası'ndaki felaketin haber alınması üzerine Adana İl AFAD Müdürlüğü'nden arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Sabah saatlerine kadar süren arama kurtarma çalışmalarında, heyelan bölgesindeki yaralılar Genelkurmay Başkanlığı'nın arama kurtarma helikopterleriyle hastanelere sevk edildi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

AYNI AİLEDEN 3 KİŞİ ÖLDÜ

Amanos Dağları'nın Dörtyol İlçesi sınırındaki Çökek Yaylası'nda meydana gelen sel ve heyelanda, çöken 6 evden birinin altında Fatma Üstünel ve torunları Nisanur Ertunç ile Nidanur Ertunç'un yaşamını yitirmesi, köyü yasa boğdu. Bölgede yaralanan vatandaşlar ise Sağlık Bakanlığı ambulans helikopterleri ile Dörtyol, İskenderun ve Hatay'daki hastanelere götürüldü.

İLK MÜDAHALE İŞ MAKİNALARINDAN

İmarsız yapıların bulunduğu yaylada meydana gelen felakete ilk müdahaleyi belediyeye ait iş makineleri yaptı. Dörtyol Belediyesi'ne ait iş makineleri Topaktaş ile Çökek Yayla yolları arasında içme suyu çalışmaları nedeniyle yaylada bulunuyordu. Enkaz kaldırma çalışmalarında sabaha kadar görev yapan iş makineleri sabah saatlerinden itibaren ise, Dörtyol'a ulaşımı sağlayan köprünün yıkılması nedeniyle yeni yol yapım çalışmalarına başladı.

Bu arada arama kurtarma çalışmaları sırasında, heyelan bölgesindeki enkazlar altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

METREKAREYE 121 KİLOGRAM YAĞIŞ

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde dün saat 22.30 sıralarında başlayan yağış bu sabah saatlerine kadar devam etti. Meteoroloji yetkilileri, yağışların yaklaşık 8 saat sürdüğünü ve metrekareye 121 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Yağışlar nedeniyle özellikle ormanlık alandaki toprağın yumuşamış olabileceğini belirten yetkililer, yayla bölgelerinde oturanları öncelikle ev olmak üzere, diğer yapılarını da kontrol ettirmeleri konusunda uyardı.

"25 YILDIR BÖYLE YAĞIŞ GÖRMEDİM"

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, heyelan haberini alır almaz, bölgeye ulaştığını ve çalışmalara katıldığını söyledi. Kendi memleketi olan Dörtyol'da bulunan Türkoğlu, gece şiddetlenen yağmur nedeniyle, vatandaşların hazırlıksız yakalandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ben böyle bir yağış görmedim. 25 yıl önce buna benzer bir yağış olmuştu ve 8 ev sel altında kalmış ancak can kaybı yaşanmamıştı. Felaketin gece insanların evde uyuduğu zamanda meydana gelmesi bu acı sonucun doğmasında etkili oldu. Sabah 05.00'ten bu yana bölgedeyim ve devletimizin tüm kuruluşları burada canla başla çalışıyor. Şu ana kadar 5 vatandaşımız yaşamını kaybetti. Yaralanan 12 vatandaşımız ise Genelkurmay Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın helikopterleriyle hastanelere götürüldü. Şu anda enkaz altında kimsenin olmadığı belirlendi ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Vatandaşlarımızın yaralarını en kısa zamanda sarmak için devletimizin tüm kurumları seferber oldu."