BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.409,42
HABER /  DÜNYA

Hastaneye kabul edilmediği iftiradır

Yunus Emre Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Zihni Ergün, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz...

Abone ol

Yunus Emre Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Zihni Ergün, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın hastane kapısından geri çevrildiği, hastane bahçesinde banklarda sabahladığı halde hastaneye kabul edilmediği bilgisinin yalan ve iftira olduğunu belirtti.
Gerek yazılı ve görsel basında, gerekse sosyal medyada Ali İsmail Korkmaz’ın vefatı ile ilgili olarak yapılan haber ve paylaşımları üzülerek takip ettiklerini belirten Dr. Ergün, basında yer aldığı şekliyle tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın 3 Haziran 2013 tarihinde başvurmuş olmasına rağmen tedavi edilmeden hastanelerinden gönderildiği iddiası tamamen asılsız olduğunu ifade etti. Korkmaz’ın, 3 Haziran 2013 tarihinde, kamuoyunda Mavi Hastane olarak bilinen Anadolu Üniversitesi Hastanesi’nden ambulans ile hastanelerinin acil servisine saat 03:00‘de getirildiğini ve Dr. Hasan Gülcü tarafından muayenesinin yapıldığını kaydeden Dr. Zihni Ergün “Kafa, boyun, gövde, lumbosakral bölge, her iki omuz bölgesinin direkt grafileri ve ayrıca beyin tomografisi çekilmiş, beyin tomografisi radyoloji uzman hekimi tarafından değerlendirilmiş ve kafa kaidesi kemiklerinde kırık hattı ya da beyinde kanamaya ait herhangi bir görüntü olmadığı anlaşılmıştır. Sağ skapula (kürek kemiği) üst ucunda kırık olduğu tespit edilerek sağ kol valpeu bandajına alınmış, hasta 3,5 saat gözlem altında tutulmuş, saat 06:30 civarında hastaneden yürüyerek taburcu olmuştur. Acil serviste yapılan acil müdahalenin ardından kürek kemiği ucundaki kırıkla ilgili olarak ortopedi polikliniğine başvurması tavsiye edilmiştir. Ali İsmail Korkmaz tedavinin hiçbir aşamasında coumadin kullandığına dair bilgi vermemiş olup coumadin kullanımı rutin tahlillerde de belirlenebilen bir durum değildir” diye belirtti.
Yunus Emre Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Zihni Ergün, basında yer aldığı gibi Ali İsmail Korkmaz’ın muayene ve tedavi edilmeksizin hastane kapısından geri çevrildiği, hastane bahçesinde banklarda sabahladığı halde hastaneye kabul edilmediği bilgisi yalan ve iftiradan ibaret olduğunu anlatarak “1963 yılından beri Eskişehir ve bölge illerin halkına, anayasanın eşitlik ilkesinden asla taviz vermeyerek, özveriyle kamu hizmeti veren hastanemiz bu ithamları ve suçlamaları hak etmemektedir. Ali İsmail Korkmaz’ın hastanemizdeki tedavi süreci ile ilgili olarak ön inceleme başlatılmış olup, halen devam etmektedir” diye kaydetti.
(İHA)