BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hastane yasası sokağa döktü!

Türk Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı, Iğdır'da Kamu Sen tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Abone ol

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda yapılan basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen ve bağlı temsilcilikler katıldı. Basın metni, Türk- Eğitim Sen Karakoyunlu İlçe Temsilcisi Hasan Aydın tarafından okundu.

Hasan Aydın, hizmet ürettikleri kurumların iktidar eliyle başka güçlere devredilmesine karşı çıkmak amacıyla toplandıklarını söyleyerek, "Tüpraş'ın, Petkim'in, limanların özelleştirmesinde, Türk Telekom'un satılmasında hep Türkiye Kamu-Sen olarak karşı duruşumuzu sergiledik. Devletin malının ulufe gibi dağıtılmasını
tepki gösteren biz olduk.


Bugün de devlet hastanelerimizin birlikler vasıtasıyla yerel güçlere teslim edilmesine, siyasetçilerin insafına bırakılmak istenmesine karşı çıkmak için toplandık" ifadelerini kullandı.7 yıl boyunca iktidar tarafından sağlık sektörünün sistematik bir şekilde özelleştirmenin uçurumuna kadar götürdüğünü iddia eden Aydın şunları söyledi:

"Bu sürecin adına sağlıkta dönüşüm denilmiş. İlk adımlarından birisi olarak da sözleşmeli ve kuralsız çalıştırılma başlatılmıştır. Bu istihdam modeli kamuda bir dram yaşanmasına neden olmuştur. Sözleşmeli kamu çalışanları işleri ve eşleri arasında bir tercihe zorlanmış, çalışanların yüzde 80'inden fazlası çalışmak için yaşadığı şehri ve ailesini terk etmiştir."