BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sizce bu adam ne yapıyor?

Bu fotoğraf bugün Antalya'da çekildi. Sizce dağcı ekipmanlarını kuşanmış bu adam ne yapıyor? İşte cevabı...

Abone ol

Antalya'da bir grup doğa sporcusu 35-40 metre yüksekliğindeki falezlerden sarkarak çöpleri temizledi.

Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) üyesi 25 kişi Antalya Haşim İşcan Parkı falezler kısmındaki tehlikeli bölgeleri temizledi. Denizden yüksekliği 40 metreyi bulan falezlerdeki bira şişesi, kâğıt, gazete ve poşet gibi çöpleri bellerine bağladıkları iplerle sarkarak toplayan TODOSK üyeleri vatandaşların ilgisini çekti. Gönüllüler dünya ünlü falezlerden onlarca çuval çöp topladı.

Konu ile bilgi veren TODOSK Başkanı Hatice Güçlü, doğa duyarlılığını geliştirebilmeleri için falezlerde temizlik yaptıklarını söyledi. Antalya Valiliği'nden izin alarak temizlemeye karar verdiklerini ifade eden Güçlü, "Dağ ve çevre üzerine özen göstermeye çalışıyoruz. Daha önceden iznimizi alarak burada bir incelemede bulunduk. Özellikle bu yöreyi daha uygun bularak seçtik. Belediye işçilerimizin hem denizden hem de karadan temizleyemeyeceği yerler olsun düşüncesinde bu mekânı seçtik." diye konuştu.

Amaçlarının halkın çevreye ve temizliğe duyarlılığını artırmak olduğunu belirten Başkan Güçlü, bu çalışmayı gelenek haline getirerek her sene yapmayı planladıklarını da ifade etti.