BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.477,90
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Hasip Kaplan'dan bomba Hakan Fidan yorumu!

HDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan Hakan Fidan'ın adaylığını İnternethaber'e yorumladı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hakan Fidan'ın adaylığına olumlu bakmıyorum" sözlerini değerlendiren Kaplan, Hakan Fidan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rağmen aday olamayacağını söyledi.

Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışına çıkarken mutlaka ardında bir polemik konusu bıraktığını ve bu konuda şampiyonluğu kimseye kaptırmak istemediğini de söyledi.

ERDOĞAN ŞAMPİYONLUĞU KİMSEYE BIRAKMAK İSTEMİYOR


Hakan Fidan'ın adaylığı kamu kurumlarında çalışan herhangi birinin istifa takvimi ile başlayan bir aday adaylığı sürecidir, bunun AK Parti içinde konuşulmuş bir konu olduğunu düşünüyorum, Cumhurbaşkanı'nın bir huyu var, ne zaman uçağa binip yurt dışına gitse geride tartışma yaratacak bir sanal gündem bırakır, bu kez de onu yaptı, Erdoğan bu konuda şampiyonluğu kimseye bırakmak istemiyor. Sadece gündemi meşgul edecek bir konu, yoksa daha önce de adı bakanlık olarak geçen bir isimdi. 

ERDOĞAN'A RAĞMEN ADAY OLMUŞ OLAMAZ

Üstelik MİT'te olmak kendisine daha büyük bir dokunulmazlık sağlıyordu, dokunulmazlık kazanmak için aday olduğunu düşünmüyorum. Hakan Fidan'ın Erdoğan'a rağmen aday olduğunu da düşünmüyorum, ben Erdoğan'ı çok iyi tanıyorum. AK Parti'nin zulasında neler var, önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Hakan Fidan'ın çözüm sürecinde devlet adına görüşmeler yaptığını, Fidan'ın milletvekili olması durumunda çözüm sürecinin nasıl etkileneceğini sorduğumu Kaplan şunları söyledi: 

YERİNE BAŞKASI BAKAR

Hakan Fidan, çözüm süreci için de öne çıkan isim ama tabii ki tek isim değil, bu çalışmaları genişletilmiş bir heyet yürütüyor, hükümet de habersiz değil. Çözüm süreci için onun yerine bir başkası bakacaktır. Bugünlerde önemli olan Meclis'e gelecek olan Güvenlik Paketi. Hükümetin bu paketle olumsuz, negatif bir çizgi izlediği görülüyor, bu açıdan baktığımız zaman süreci seçim sonrasına öteleme, oyalama taktiğinin devam ettiğini görüyoruz.

HAKAN FİDAN KİMDİR? ASLEN NERELİDİR?