BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dolar haftaya rekorla başladı

Amerikan Doları, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına yıl ortasında başlayabileceği beklentileri sonrası Türk Lirası karşısında değer kazanmayı sürdürüyor. Dolar/TL kuru 2,49'u aştı.

Abone ol

Amerikan Doları, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarına yıl ortasında başlayabileceği beklentileri sonrası Türk Lirası karşısında değer kazanmayı sürdürüyor.

Dolar/TL kuru 2,49'u aştı.

Bu, tüm zamanların en yüksek düzeyi.

ABD'de Ocak ayı istihdam verileri Cuma günü açıklanmıştı.

Açıklanan verilere göre, ülkede tarım dışı istihdamdaki artış 257 bin ile beklentilerin üzerinde oldu.

ABD’de istihdam piyasalarının toparlandığının teyit edilmesi, FED'in yaz başında faiz artırımına gidebileceğinin göstergesi olarak görülüyor.

Merkez Bankası baskı altında

Uzmanlara göre Türk Lirası'nı baskı altında tutan bir diğer gelişme de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı eleştiren açıklamaları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak dün, Kolombiya gezisi öncesinde yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın doğru bir yaklaşım içerisinde olmadığını söylemişti.

Erdoğan, "Doların yükselişini değerlendirmek bana ait değil. Bu Merkez Bankası'nın kabiliyetidir. Merkez Bankası yönetemiyorsa hesabını verecektir" demişti.

Merkez Bankası ise Erdoğan'ın aksi yöndeki taleplerine karşın, yıllık enflasyondaki düşüşü, faiz indirimi için yeterli görmemişti.