BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.442,93
HABER /  POLİTİKA

Haşimiden işbirliği sözü

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi PKK konusunda Erdoğan'a söz verdi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Tarık Haşimi ile görüşmesinde terör örgütü PKK konusunun ele alındığı öğrenildi.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşmede, Haşimi, Irak yönetimi ve halkı adına Başbakan Erdoğan'ın şahsında Türk halkına taziyelerini iletti. Alınan bilgiye göre, PKK terör örgütüne karşı verdiği haklı mücadelede Türkiye ile dayanışma içerisinde olacaklarını bildiren Haşimi, ''Irak yönetimi olarak PKK'ya karşı işbirliğine hazırız'' mesajını iletti.

Başbakan Erdoğan ise Türkiye'nin Irak halkı için kardeşlik duyguları beslediğini, Irak'ın siyasi birliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu belirterek, bununla birlikte terör örgütüne karşı her türlü tedbiri alma konusunda kararlı olduğu mesajını verdi.

Teröre karşı birlikte mücadelenin önemini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ulusal güvenliği ve vatandaşların can emniyetini sağlamanın Türkiye'nin meşru hakkı olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan'ın, ABD ve Irak yönetimine, terör örgütü PKK'nın Irak topraklarındaki faaliyetlerine son vermeleri için somut adımlar atmalarına yönelik beklentiyi güçlü bir şekilde tekrar vurguladığı kaydedildi.