BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.443,03
HABER /  SPOR

Helal sana Asker Bülent

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'dan şehitlere anlamlı kampanya

Abone ol

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Vestel Manisaspor maçına bütün Sivaslıların Türk bayraklarıyla gelmelerini ve hangi takım gol atarsa atsın asker selamı vermelerini istediklerini söyledi.

Turkcell Süper Lig'de pazartesi günü sahasında Vestel Manisaspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı idmanla sürdürdü.

Bu maçta hangi takım gol atarsa atsın tribündeki herkesin asker selamı vermelerini de isteyen Uygun, ''Aynı zamanda Türk bayraklarıyla gelip Türkiye'ye bir bütünlük sergilemelerini, herkesi alkışlamalarını, fair-play'i de sahada en iyi şekilde göstermelerini istiyoruz'' diye konuştu.

Vestel Manisaspor maçından galip ayrılmayı hedeflediklerini ifade eden Uygun, ''Kazanmak istiyoruz. Kazanarak daha güzel yerlere doğru hedeflerimize ulaşmak için Vestel Manisaspor maçına odaklanmış durumdayız. İnşallah kazanırız'' dedi.

Kart cezalısı Hayrettin'in bu maçta yer alamayacağını ifade eden Uygun, milli takım kadrolarında yer alan futbolcular döndükten sonra bu maça tam kadro hazırlanacaklarını bildirdi. 

Her şehit ailesine bir ev

Şehit aileleri için başlatılan kampanyaya da herkesin destek olmasını isteyen Uygun, şöyle konuştu: ''Esas benim idealim, Türkiye genelinde başlatmak istediğim ve başlatacağım kampanya, her şehit ailesine ve birinci dereceden gazi olanlara ev verilmesidir. Devletimiz onlara belli ölçülerde maaşlarını, tazminatını ve onunla birlikte burslarını hazırlamaya çalışıyor. Biz de bu 5 bin şehidimizin ailelerine birer ev kazandırabilirsek en azından bu vatan için şehit olan aslanların, ahirette mekanları cennet olur, dünyada yaşayanları da en azından bir nebze de olsa rahat ettiririz. Dolayısıyla bizim kampanyamız da bu. Yani Sivaslılar olarak bütün şehitlere ev bağışlayabilmek.''

Milli futbolcuların asker selamı

Uygun, futbolculuk döneminde verdiği asker selamıyla tanındığının hatırlatılması ve milli takım futbolcularının Moldova maçında İstiklal Marşı okunurken asker selamı vermesi hakkındaki duygularının sorulması üzerine ise, şunları kaydetti:

''Dünyanın en büyük, en güçlü askeri Türk askeri. Dolayısıyla bir asker dünyaya bedel. Onların en kutsal tanımlarından bir tanesi de asker selamı. Onlar da milli takımda bu vatan için hizmet ediyorlar. Dolayısıyla bir dayanışma göstergesidir. Türkiye'ye, dünyaya dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek zorundayız. O yüzden takdire şayandı yaptıkları.''