BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.412,23
HABER /  POLİTİKA

Haşim Kılıç sızdıranı bilmiyor

Haşim Kılıç da şaşkın. Toplantıda konuşulanlar dışarıya nasıl sızdığını kendisi de bilmiyor. Konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Abone ol Toplantıda konuşulanların basında yer alması Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı şaşırttı. Oturuma ilişkin görüşmelerdeki bazı ayrıntıları dışarıya kimin sızdırdığı konusunda net konuşmadı.

Sızdırma konusunda "hatırlamıyorum" "zannetmiyorum" gibi ifadeler kullanması dikkat çekti. Kılıç üyeler arasında dışarıya bilgi verilmemesi konusunda prensip kararı aldıklarının altını çizdi.


Yüksek Mahkeme'nin Başkanı Haşim Kılıç tartışmalar sonrası ilk kez Yeni Şafak'tan Evin Göktaş'a konuştu.

Basına da yansıyan ve 'Varsayımsal yargı' değerlendirmelerine yol açan böyle bir soruyu kimin sorduğunu anımsamadığını kaydeden Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ben görüşmeler sırasında öyle bir konuşmanın olup olmadığını, öyle bir sorunun sorulup sorulmadığını kesinlikle hatırlamıyorum. Daha doğrusu kaynağı kim, bilmiyorum. Ama arkadaşlarla genel olarak hiçbir şekilde bir açıklama yapmayacağımız konusunda anlaştık.

İptal kararı ve gerekçesi ile ilgili hiçbir şekilde, kimsenin bir açıklama yapmayacağı ve kimseye bilgi verilmeyeceği konusunda prensip kararı aldık arkadaşlarla. Kararın nasıl oylandığına ilişkin herhangi bir bilgi verilmeyeceği yönünde bir prensip kararı aldık.

Buna rağmen arkadaşlardan herhangi birinin bir şey söyleyeceğini zannetmiyorum. Görüşmeler sırasında seçimlerin 20 yıla çıkarılacağı ihtimali yönünde bir sorunun sorulduğunu da hatırlamıyorum. Bu tamamen spekülasyon. Ama öyle bir takım spekülasyonlar geçiyor. Tüm bunları izliyoruz. Gelişmelere bakıp bir açıklama yapacağız arkadaşlarla birlikte.”

Kılıç ve Adalı karara muhalif

Anayasa Mahkemesi, üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağına son vermek amacıyla Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişikliği 2'ye karşı 9 oyla iptal etmişti. Yüksek mahkemenin “yetkisini aşarak” verdiği ileri sürülen bu kararına, Başkan Haşim Kılıç ve üye Sacit Adalı karşı oy kullanmıştı.