BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL

Haşemanın yerine burkini

Haşemayı şık ve rahat bulmayan tesettürlü hanımların imdadına 'burkini' yetişti. İşte burkininin özellikleri..

Abone ol

Avustralyalı Aheda Zanetti'nin icadı olan 'burkini', pek çok kadın tarafından daha şık ve kullanışlı bulunuyor.

Üst kısmı tunik, alt kısmı pantolona benzeyen 'burkini' ile yüzmek hem daha kolay, hem de burkini çabucak kuruyor.  Zaman'dan Elif Kavakçı, tesettürlü bayanların arayışına cevap verebilecek bir haberi duyurdu.

Tesettürlülere müjde!

Peki dünyada hanımlar ne yapıyor? Onlar bizden daha şanslı. Aheda Zanetti, Avustralyalı tesettürlü bir hanım. Sporu ve yüzmeyi çok seven Zanetti, inançlarına uygun bir kıyafetle yüzebilmek, spor yapabilmek için kıyafet bulamamaktan yakınır. Kolları sıvar ve 2000 yılında araştırma yapmaya başlar. Uzun çalışmalardan sonra bir tesettür mayosu geliştirir. 'Burka' ve 'Bikini' kelimelerini birleştirerek 'Burkini' (Burqini) isimini verir. Burkini'ye tesettürlü hanımlar ve medya ilgi gösterir. Kısa zamanda Zanetti ve markası Amerika dahil birçok ülkede meşhur olur.

Dalgıç kıyafetini andırıyor

Profesyonel dalgıç kıyafetini andıran bu mayo iki parça. Üst kısmı dize kadar inen, uzun, bol kesimli ve başlıklı bir parça. Başlığı çok şık ve kullanışlı. Suda hafif genişleyen başlık dalmanıza ya da hızla yüzmenize rağmen şeklini koruyor. Alt kısmı ise bol kesimli bir pantolon.

Pantolonun bacak kısmında iki bağcık yeri var ve üsteki tunik içeriden pantolona bağlanıyor ve böylece denizde sabit kalıyor ve açılmıyor. Burkiniyle rüzgar sörfü bile yapabilirsiniz. Dizaynı şık ve rahat. Bol kesimi sayesinde özgürce yürüyebilirsiniz. Hatta deniz dönüşü dondurmacıda inip şehirde bile bu uygun kıyafetle gezebilirsiniz.

İŞTE BURNİKİ MODELLERİ

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]

  

Burkini'yi tasarlayan Aheda Zanetti