BIST 10.320
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.461,12
HABER /  SPOR

Şengürbüz son yolculuğuna uğurlandı

Spor spikeri Orhan Şengürbüz, bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol

Spor spikeri Orhan Şengürbüz, bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şengürbüz'ün naaşı Altunizade'de bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne getirildi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında, spor camiiasının tanınan isimleri de hazır bulundu. Cenaze törenine Şengürbüz'ün oğlu Utku Şengürbüz'ün yanısıra ablaları Aysel Özgürbüz, Nursel Akbıyık, aile yakınları,Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer, Bülend Karpat, Atilla Gökçe, Aybars Hünalp, Adem Gürses ve çok sayıda meslektaşı katıldı. Orhan Şengürbüz'ün kanser teşihisi konulan eşi ise hastanede tedavi altında olduğu için törende yoktu. Şengürbüz'ün oğlu Utku Şengürbüz'ün cenaze törenine Beşiktaş formasıyla katılması ve acısını, göz yaşını belli etmemeye çalışması gözlerden kaçmadı. Taziyeleri kabul eden Utku Şengürbüz,'ün en büyük destekçileri aile yakınları oldu

"ELLERİ TİTRERDİ"

Spor yazarlarından Atilla Gökçe, Orhan Şengürbüz'ün mesleğine bağlı olduğunu sürekli heyecanlı olduğunu belirterek, "spor ile sporcu arasında sürekli bir iktidar savaşı vardır. Orhan Şengürbüz, onlardan biri değildi. Şengürbüz, kendisini ailesine, çocuğuna ve mesleğine adamış biriydi. Her programdan önce elleri titrerdi. Çocukca bir heyecan duyardı. Çocuğuna anne şefkati aratmamak için elinden geleni yaptı. Çocuğu artık hepimizin çocuğu, anılarını yaşatacağız" dedi. SHOW TV Spor Müdürü Aybars Hünalp, Şengürbüz'ü çok sevdiklerini, Şengürbüz'ün çok zamansız aralarından ayrıldığını belirterek acısını dile getirmeye çalışarak başımız sağ olsun diye konuştu.

SEVGİ DOLU YÜREĞİ DAYANAMADI

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer, Şengürbüz'ün sevgi dolu bir yüreği olduğunu, söyleyerek, "tüm ölümler zamansız ancak Orhan'ınki gerçekten çok zamansızdı. O sevgi dolu yüreği galiba eşinin hastalığına dayanamadı aramızdan ayrıldı. Türkiye Spor Yazarları Derneği olarak çok önemli bir kardeşimizi yitirdik. Bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Allah geride kalan minik oğluna sabır versin söyleyecek bir şey bulmak çok zor böyle durumlarda. Dilerim camiamız bir daha böyle kederli günler acılar yaşamasın. Allah taksiratını affetsin mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

1958 İstanbul doğumlu olan Orhan Şengürbüz, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesiydi ve yaklaşık 12 yıldır Show TV ve Lig TV'de görev yapıyordu. Şengürbüz dün oğluyla birlikte, hastanede tedavisi süren eşini ziyarete giderken fenalaşmış ve hayatını kaybetmişti.