BIST 10.320
DOLAR 32,18
EURO 35,10
ALTIN 2.465,06
HABER /  POLİTİKA

Biz çözüm dedikçe Rumlar kaçıyor

Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum tarafının motivasyonunun yetersiz olduğunu; çözüm konusunda isteklilik göstermediğini kaydetti

Abone ol


Cumhurbaşkanı Talat, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Çiçek, ''Çözümsüzlüğün faturası bize çıkmaması lazım. Çözümsüzlüğü kimin istediği de ortadadır. Biz, iyi niyetle sürdürülen bu müzakerelerin, ümit ederiz ki, yıl sonuna kadar bir sonuca varması arzumuzdur'' diye konuştu.

2009 sonuna kadar çözüm istediklerini ve çözümün sürecinin bir takvime bağlanması gerektiğini söylediklerini belirten Talat ise ''Rum tarafı ise bundan rahatsızlık duyuyor ve endişe belirtiyor'' dedi.

Uluslararası toplumun ve BM'nin de sürece daha aktif olarak katılmasını istediklerini, çünkü bu yolla çözünün daha hızlı olabileceğini düşündüklerini belirten Talat, Kıbrıs Rum tarafının buna da şiddetle karşı çıktığını kaydetti. Talat, ''Adeta biz 'çözüm' dedikçe, Rum tarafı rahatsız oluyor ve bunu da ifade ediyor. İşte bu, Kıbrıslı Türklerin ne kadar çözüm yanlısı olduğunu, çözüm için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu gösterirken, Kıbrıs Rum tarafının da motivasyonunun yetersiz olduğunu ve çözüm konusunda isteklilik göstermediğini ifade ediyor'' diye konuştu.