BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Hasan Doğandan sert çıkış

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, hakem hatalarından yakınan kulüplere sert çıktı

Abone ol

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında çıkan olaylardan sonra yaşananları değerlendirdi.

Oynadığı maçı kaybeden her takımın genelde hakemi suçlamasının ve federasyonu hedef almasının yanlış olduğunu belirten Doğan, ''Derbi maçta yaşanan hakem hatalarında sorumlunun federasyon olduğunu söylemek doğru değil.'' dedi.

Başkan Doğan, A Milli Futbol Takımı'nın katılacağı Avrupa Futbol Şampiyonası'nın evsahiplerinden İsviçre'nin, bir organizasyona katıldığı Swissotel'de basın mensbuplarının sorularını cevaplandırdı. Başkan Doğan, yeni bir federasyon olduklarını, tutum ve davranışlarını baştan beri ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, basın mensuplarına, bugünün derbi günü olmadığını söyledi. Doğan, buna rağmen yaptığı açıklamada, ''Ama şunu söyleyeyim, biz yeni federasyonuz. Tutum ve davranışlarımızı baştan beri ortaya koymaya çalışıyoruz. Futbol bir organizasyon işidir. Türk takımlarımız herhangi bir şekilde Avrupa'da maç oynarken, hakemle ilgili şikayetlerinde UEFA Başkanı Platini'yi aramak akıllarına gelmiyor ama nedense Türkiye'de hakemle ilgili bir şey olduğunda federasyon gündeme geliyor.'' diye konuştu.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

Maçların büyük veya küçüğünün olmayacağını, her takımın ve her maçın kendine göre büyüklüğü olduğunu belirten Başkan Doğan daha sonra şöyle konuştu;

''Hakemlerin hata yapabileceğini kabul etmemiz gerekir. Hakem de oyuncular gibi hata yapabilir. Oyuncuların hatasını hoş görüp, bütün kabahati hakemin hatalarına yüklemeyi kolaycı bir yaklaşım olarak görüyorum. Kaldı ki bunların muhatabı Futbol Federasyonu değil. Hakemleri değerlendiren kurul Merkez Hakem Kurulu. Bu kurulun başında bir başkan var. Bu arkadaşlarımız, maçlarda mümkün olduğunca az hata yapılması için büyük gayret içindeler. Yeni göreve geldiler. Futbol ailesi olarak bu arkadaşlara ve hakemlere sahip çıkmamız gerekiyor. Hakem hatasının olmayacağı bir futbol dünyası yok. Herkes kendi işini yapsın.''