BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ankarada siyah tecavüz!

Ankara'da mutlu bir evlilik sürdüren Sierra Leone vatandaşı çiftin hayatı "tecavüz" iddiasıyla yıkıldı.

Abone ol

Ankara'da mutlu bir evlilik sürdüren Sierra Leone vatandaşı çiftin hayatı "tecavüz" iddiasıyla yıkıldı. İngilizce öğretmenliği yapan D.J.'nin karısı E.J., kocasının arkadaşı Nijerya uyruklu V.O.I. tarafından üç kez tecavüze uğradığı iddiasıyla şikayetçi olurken, 3 haftalık ceninin DNA testiyle şüpheliden olmadığı anlaşıldı. Şüpheli I. hakkında "cinsel saldırı" suçundan 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın iddianamesinde, mağdure E.J'nin (23) 2004'te başkentte İngilizce öğretmenliği yapan D.J. ile evlenerek Türkiye'ye geldiği belirtildi. İddianamede, ülkesine göre hayat seviyesi yükselen J'nin, Seyranbağları'ndaki evine sık sık gelen kocasının arkadaşı V.O.I. (50) tarafından tecavüze uğradığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. E.J. ifadesinde olayı şöyle anlattı:

Krem sürerken arkamdan yaklaştı

"Banyo yapıyordum. Kapı çaldı. Şüphelinin sesini tanıyarak, tereddütsüz içeri aldım. Giyinmek için yatak odasına gittim. Yüzüme krem sürerken arkamdan yaklaştığını hissettim. Şiddet kullanarak ırzıma geçti. Direnirken, kollarımda yara izleri oluştu. 'Kocana anlatırsan, sana değil bana inanır, seni de ülkene gönderir' diyerek beni tehdit etti. Kocama anlatamadım. Farklı tarihlerde 2 kez daha saldırısına uğradım."

Hamile ama şüpheliden değil

Mağdure, ifadesinde 11 haftalık hamile olduğunu da söyledi. Adli Tıp Kurumu raporuna göre mağdurenin vücudunda hafif nitelikle yaralanmalar tespit edildiği belirtilen iddianamede, mağdurenin taşıdığı cenin üzerinden alınan sıvı ve plesenta örneğinin, şüphelinin kan örneği ile karşılaştırıldığı, ancak ceninin şüpheliden olmadığının tespit edildiği kaydedildi.

Kendi rızasıyla oldu

İddianamede, mağdurenin kocası D.J'nin de ilk saldırının yaşandığı günlerde eşinin sağ dirseğinin mor olduğunu gördüğü, morluğun nededini sorduğunda "duvara çarptım" yanıtı aldığını söylediği anlatıldı. V.O.I. ise suçlamaları reddederek, mağdurenin rızasıyla ilişkiye girdiklerini iddia etti.