BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

Hasan Akar kimdir nereli Atatürk hakkında ne demişti yok artık!

Hasan Akar kimdir kaç yaşında eşi kim? Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar son dakika tahliye edildi. Peki Hasan Akar, Atatürk'e ne demişti?

Abone ol

Atatürk'e hakaret ettiği için hapis cezası alan Hasan Akar tahliye oldu. Hasan Akar'ın bir videoda Atatürk hakkında söylediği çirkin ifade nedeniyle 2 yıl 8 ay hapis cezası almıştı. Peki Hasan Akar ne demişti?

Nur Cemaat'inin Okuyucular kolunun hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar'ın Mustafa Kemal Atatürk'e küfür etmesi ve skandal sözlerine tepki yapmıştı. 

TVNet'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Atatürk'e yönelik sözler büyük tepki çekmiş, programa ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Bu kez Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' Hasan Akar'ın da Atatürk'e yönelik skandal ifadelerinin bulunduğu bir video sosyal medyada paylaşıldı.

Derin Tarih dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yazısı nedeniyle hapis cezası almıştı.

HASAN AKAR'IN SÖZLERİNE BÜYÜK TEPKİ GELMİŞTİ

Hasan Akar, skandal videoda Mustafa Kemal Atatürk için "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde Hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" diyor. Hakaret ve küfürleri için "Merak etmeyin, 98'de faturasını ödedim" diyen Akar, Atatürk'ün "Ali Rıza efendi değil, 'Abdüş' denen bir adamın" oğlu olduğunu savunuyor.  Hasan Akar'ın Atatürk'e yönelik hakaretlerine sosyal medyada büyük tepki geldi. 

HASAN AKAR KİMDİR?

Nur Cemaati'nin hocası Hasan Akar, cemaatin en çok tanınan hocalarından biridir. İstanbul’da faaliyet gösterip Nur Cemaati talebelerine eğitim veriyor. Son olarak Atatürk ve ailesine ağır küfür ve hakaretlerde bulunarak dikkatleri üzerinde topladı. Hasan Akar, sosyal medyada paylaşılan videosunda Atatürk hakkında ve Zübeyde Hanım için ağır ifadeler kullanmıştı.

Flaş gelişme! İstinaf mahkemesi Atatürk'e hakaret cezasını bozdu!