BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,85
ALTIN 2.513,68
HABER /  POLİTİKA

Has Parti’de vekilleri üyeler belirleyecek

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Has Parti'de vekilleri üyelerin belirleyeceğini de söyledi.

Abone ol

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Bolu'da üyelerle buluştu. Genel Başkan Kurtulmuş'u programda dinleyen üyeler, birçok soru yönelttiler. Soruları tek tek cevaplayan Kurtulmuş, Has Parti'ye üye olmanın önemini anlattı. Kurtulmuş Has Parti'de vekilleri üyelerin belirleyeceğini de söyledi.

Has Parti'nin finansman kaynağının üyeler olduğunu bu nedenle de halkın partisi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, aktif üyelik sistemini hayata geçirdiklerini söyledi ve genel başkan ile üye arasında hiçbir fark olmadığını kaydetti.

Üyelik sistemini harekete geçiren ve bu noktada çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Has Parti Bolu'da üyelerle buluştu.

Üyelere yönelik kısa bir konuşma yapan Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Has Parti yeni ve en hızlı kurulan partidir. Siyasette hiçbir zaman partiler masa başında kurulmaz. Kurulanlar da kısa sürede yok olur. Halkın Sesi Partisi zaten var olan bir partiydi bizler sadece bu süreci hızlandırdık. Türkiye'de özellikle ekonomi alanında halkın geri gittiğini düşünüyoruz. Türkiye büyüyor doğru ama bu büyüme halka yansımıyor. Ülkenin gerçekten üreten bir ekonomiye ihtiyacı var. Türkiye'nin bu sorunları çözecek bir partiye ihtiyaç var ve bu parti Has Parti'dir" dedi.

Has Parti'nin finansman kaynağının üyeler olduğunu bu nedenle de halkın partisi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu nedenle de aktif üyelik sistemini hayata geçirdiklerini söyledi ve genel başkan ile üye arasında hiçbir fark olmadığını kaydetti.

HAS PARTİ'NİN DÖRT ÖZELLİĞİ

Has Parti'nin dört özelliği olduğunu belirten Kurtulmuş, "Birincisi, biz yerli ve Türkiyeci bir partiyiz. Seçkin bir sınıfın partisi değiliz, 72 milyonun partisiyiz. Üçüncüsü üç ana vaadimiz var. Birincisi özgürlüktür. İkincisi adalettir ve üçüncüsü ise Türkiye'nin zenginliklerinden herkesin faydalanmasıdır. Bizim diğer bir özelliğimiz sömürüye karşı oluşumuzdur. Ve son olarak dördüncü özelliğimiz de maneviyatçı olmamızdır. Şu dört şeyi de yapmayacağız. Firavunlaşmayacağız, Karunlaşmayacağız ve Belamlaşmayacağız" dedi.

YARGI REFORMU MUTLAKA YAPILMALI

Bir üyenin "Türkiye'deki adalet sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Kurtulmuş, "Adalet mülkün temelidir. Sözü laf olsun diye söylenmiş bir söz değildir. Bir ülke fakir olabilir bu bir felaket değildir. Ama adalet duygusu zedelenirse bu o ülke çöker. Son dönemde alınan kararlar adaletin zayıf olduğu duygusuna zarar vermiştir. Sistem ayakta kalmaz. Onun için adaletin sürekli bir şekilde yerine getirildiği bir sisteme ihtiyaç var. Bunun için de biz uzun zamandır Türkiye'de yargı reformuna ihtiyaç olduğunu dile getiriyoruz. Bu yargı reformunu da hükümet yapacaktır "dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK ÇÖKERTİLDİ

Tarım ve Hayvancılık hakkında ne düşündüğünü soran bir üyeye ise Kurtulmuş, "IMF, Dünya Bankası ve AB'nin tarım politikaları, dayatmaları yüzünden tarım ve hayvancılık oldukça kötü bir yere geldi. Sadece tarım ve hayvancılıkta değil, havacılık ve otomotiv sanayi de dayatılan politikalar yüzünden gelişmemiştir. Şekerpancarına, tütüne uygulanan kotalar yüzünden bu ürünlerin üretilmesi de azaltılmıştır. Emperyalizm böyle bir şeydir hayali bir şey değildir. 50 sene önce Afrika'da 1 Allah'ın kulu açlıktan ölmezdi ama bugün her bir dakikada 1 insan ölüyor. Bu Allah'tan reva değildir. Ben 10 yıldır önümüzdeki dönemde gıda, enerji ve su krizlerinin olacağını söylüyordum. Bugün bunlar birer birer yaşanıyor" dedi.

DİZİLERİN TAHRİBATINI RTÜK ÖNLEMELİ

Kurtulmuş, "Dizilerin yaptığı tahribatı soran bir üyenin sorusunu da Diziler yüzünden milletimizin manevi dinamikleri ile oynanıyor. Türkiye'de bu yayınlar varsa bunları önleyecek kurumlar da vardır. Bu anlamda RTÜK'e büyük görevler düşmektedir. Diziler küresel kültürü ya da Amerikan kültürünü yaymak için kullanılıyor. Bunu önlemenin tek yolu yerel kültürleri korunmak ve sahip çıkmaktan geçer" diye konuştu.

İŞSİZLİĞİ VE GELİR ADALETSİZLİĞİNİ ÇÖZECEĞİZ

Gelir dağılımı adaletsizliği ve işsizliğin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getiren Kurtulmuş, hükümetin şu an uyguladığı ekonomi politikaları ile çözüme ulaşmanın mümkün olmadığını dile getirdi ve tek çözümün Has Parti iktidarında olduğunu söyledi. Kurtulmuş, 'Türkiye'de hiç kimseye haksızlık yapılmadığı bir siyasal sistemin kurulması için gayret edeceğiz. Herkesin refahtan pay alacağı ekonomik sistemi kurmak için mücadele edeceğiz' dedi.