BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  POLİTİKA

HAS Parti'de tabela indirildi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçecek olmasına bazı partililer eylemleriyle tepki gösterdi.

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile Ak Parti arasındaki görüşmeleri protesto etmek için istifa eden Has Parti Şarköy İlçe Başkanı Ali Yaşar Ak, partinin tabelasını da indirerek parti binasını kapattı.

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde Has Parti İlçe Başkanlığı’nın 22 kişilik asil ve yedek yönetim kurulu ile 87 üyesi, Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un Ak Parti ’ye geçiş sürecini protesto etmek için istifa etmişti. Partinin eski ilçe başkanı Ali Yaşar Ak, İstiklal Mahallesi, Ahmet Küçük Meydanı’ndaki parti tabelasını da indirterek parti binasını kapattı.

Şarköy İlçesi’nde partinin kurucu üyesi olduğunu belirten Ak, Kurtulmuş’un Ak Parti saflarında siyaset yapmak istemesini kabul edemediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Numan Kurtulmuş’un dürüst, ilkeli ve medeniyet siyaset yapacağını söz vermesi ve Türkiye ’de özlenen siyaset anlayışına bizleri inandırması dolayısıyla Şarköy ilçe teşkilatını kurup, siyaseti doğru yerde, doğru insanlarla yapma anlayışında olduk. Ne yazık ki öyle olmadığı son yaşanan olaylarda ortaya çıktı. ’Harun gibi geldiler, Karun gibi oldular, selamlaşmayacağım ve Firavunlaşmayacağım’ diyerek gönderme yaptığı AKP saflarına geçmesini içimize sindiremediğimiz için Has Parti’den istifa ediyoruz. Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, ’Acele etmeyin merkezden kararı bekleyin, bütünleşmeye gölge düşürmeyin’ demesine rağmen ilçe yönetimi olarak istifa etmiştik. Beklemenin bir anlamı yok. Tek başıma kaldım, nasılsa bugün olmasa yarın olacak, yönetim olmayınca partinin yükü omuzlarımda kaldı. Tabaleyi indirip, binayı boşaltıp, sahibine teslim edeceğim."

Ali Yaşar Ak, açıklamalarının ardından itfaiye ekiplerinden yardım isteyerek partinin 3’üncü kat duvarındaki ’Has Parti Şarköy İlçe Başkanlığı’ yazılı tabelasını indirdi ve parti binasını kapattı.