BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  GÜNCEL

Senin öcünü alacağım oğlum

Şehit cenazesinde terör örgütüne lanet yağdı. Acılı anne Gülşah Akdemir, tabut başında böye konuştu.

Abone ol

Anne Gülşah Akdemir, tabutu başında "Yerine ben gideceğim senin öcünü alacağım oğlum" diye ağıt yaktı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Uzman Onbaşı Mehmet Nuri Akdemir'in cenazesi memleketi Kilis'te son yolculuğuna uğurlandı.

Resmi nikahlı evli olan ancak düğünü Ramazan Bayramı'nda yapılacağı bildirilen 25 yaşındaki Mehmet Nuri Akdemir'in cenazesi, Kilis Devlet Hastanesi'nden alınarak Mısırcık Köyü camine getirildi. Buradaki törene Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Kilisi Belediye Başkanı Ak Partili Abdi Bulut, ailesi ve yaklaşık 500 kişi katıldı. Cenazede şehidin resmi nikah kıydırdığı nişanlısı Aysel Akdemir, sinir krizi geçirirken yakınları ise güçlükle ayakta durdu. uuuuuuuuuuuuu.20120802145158.jpg

"AĞLAYIP DA KÖPEKLERİ SEVİNDİRMEYİN"

Niğde'de görev yapan şehidin ağabeyi Astsubay Başçavuş Mesut Akdemir, yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Oğlunun tabutunun başına gelen annesi Gülşah Akdemir, "Yerine ben gideceğim senin öcünü alacağım oğlum"diye ağıt yaktı.

Bu sırada tabutun yanına gelen abisi Astsubay Başçavuş Mesut Akdemir, "Ağlayıp da köpekleri sevindirmeyin" diyerek koluna girdiği annesini uzaklaştırmak istedi. Gülşah Akdemir de şehit oğluna asker selamı verip, kadınların bulunduğu alana gitti. Güvenli Köyü muhtarı olan baba Mehmet Akdemir ise metanetli durmaya çalıştı.

Kilis Müftüsü Mehmet Cüneyt Havşut, şehit için cenaze namazı kıldırdı. Şehit Akdemir'in cenazesi doğum yeri olan Güvenli Köyü'ne götürülerek köy mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ACILI AİLEDEN YÜREK YAKAN SÖZLER

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYI TIKLAYIN...

[PAGE]

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan astsubay üstçavuş Ahmet Ünver'in cenazesi, Mersin'in Silifke ilçesinde toprağa verildi.

Silifke Devlet Hastanesi'nin morgundan alınan Ahmet Ünver'in (28) cenazesi, Merkez Alaaddin Camisi'ne getirildi.

Törene, şehidin annesi Meryem Ünver, kız kardeşi Fatma Soğan, nişanlısı Emsal Göçmen, Diyarbakır'da uzman çavuş olarak görev yapan ağabeyi Mehmet Ünver, üniversite öğrencisi olan erkek kardeşi Mahmut Ünver'in yanı sıra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Çiğdem Münevver Ökten, CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk ve Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel katıldı.

Şehidin ağabeyi Mehmet Ünver, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatanımız, milletimiz sağ olsun, Türk milletinin başı sağ olsun. Allah Türk askerini korusun. Askerimiz var, bir askerimiz daha var, sıkıntı yok. İnanıyorum ki benim gibi düşünen birçok kişi vardır. İçim yanıyor'' dedi.

Şehidin babası Durmuş Ünver de ''Milletvekilleri bir olup bu vatanı kurtarmalı. Bu terör belasından kurtulmalıyız'' diye konuştu.

Anne Meryem Ünver de ''Şehit sadece benim şehidim değil Türkiye'nin şehidi. Yeter, anneler ağlamasın'' dedi.

Şehidin cenazesi, öğle namazını müteakip Mersin Müftüsü Ali Melek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından bir süre top arabasında taşındı. Cenaze, Silifke Kalesi'nin karşısındaki asri mezarlıkta toprağa verildi.

Şehit Ahmet Ünver'in Emsal Göçmen'le 1 ay önce nişanlandığı, gelecek yılın nisan ayında evlenmeyi planladığı öğrenildi.